Ο… περιφερειάρχης και το “πρέπει” των εξτρέμ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μετά από έξι αγωνιστικές ο ΑΡΗΣ έχει… κουνήσει οκτώ φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Αν μη τι άλλο δεν το κάνει κατά ρυπάς… Την ίδια στιγμή όμως είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος στο σκοράρισμα και η μοναδική -πλέον- που έχει βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια της.

Λορέν Μορόν (4), Μάνου Γκαρθία (2) και Χοσέ Σιφουέντες (1) είναι αυτοί που έχουν σκοράρει για την ομάδα, μαζί με το αυτογκόλ του του Ατρόμήτου και την έμμεση εμπλοκή του Ούγκο Μάγιο. Μία λίστα στην οποία εύκολα διακρίνεται η απουσία των… περιφερειακών παικτών και κυρίως των εξτρέμ της ομάδας, πλην του Γκαρθία.

Ο Ισπανός άσσος έχει σκοράρει δύο κρίσιμα γκολ, μαζί με μία ασίστ, σε εννέα τελικές προσπάθειες. Ένα πολύ καλό ποσοστό ευστοχίας για τη θέση του Γκαρθία και βάζοντας φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του σε δύο πολύ κρίσιμα ντέρμπι.

Την ίδια στιγμή τα εξτρέμ της ομάδας μετρούν όλα μαζί 19 τελικές προσπάθειες… Οχι όμως κάποιο γκολ για τους Ντιαντί, Σίστο, Σαβέριο Φετφατζίδη και Σουλεϊμάνοφ που έχουν χρησιμοποιηθεί στα “φτερά” έως τώρα από τον Άκη Μάντζιο. Εξαίρεση αποτελούν οι δύο πρώτοι, έχοντας από μία ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο Σενεγαλέζος είναι ίσως αυτός που έχει φτάσει πιο κοντά απ’ όλους στο γκολ και μοιάζει θέμα χρόνου να πετύχει το πρώτο του, συμβάλλοντας παράλληλα αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι με δέκα key passes.

Το θέμα όμως για τους εξτρέμ είναι οι αριθμοί, τα στατιστικά που… έπρεπε να έχουν καταγράψει έως τώρα και για αυτό υπήρξαν κάποιες προσθαφαιρέσεις το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Άκης Μάντζιος περιμένει από τους πλάγιους να μπουν στην εξίσωση του σκοραρίσματος το επόμενο διάστημα και γιατί όχι από το δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λαμία το επόμενο Σάββατο.

 

Προτεινόμενα Άρθρα