Ο Πούτζ αναλύει τον Μόντσου στο AllAboutARIS: “Πάικτης επιπέδου La Liga- Αυτά μπορεί να κάνει στο γήπεδο’

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με τον Μόντσου Ροντρίγκεθ ο ΑΡΗΣ βρίσκει ακόμη μία από τις πολλές συνδέσεις του με τη Μπαρτσελόνα τα τελευταία 15 χρόνια… Έστω και αν ο 24χρονος χαφ δεν έρχεται κατευθείαν από τους “μπλαουγκράνα”.

Το παρελθόν του βέβαια είναι καταλανικό καθώς πέρασε σχεδόν από όλα τα κλιμάκια της “Λα Μασία” πριν βγει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και καταλήξει εν τέλει στον ΑΡΗ.

Στις περίφημες ακαδημίες της Μπαρτσελόνα συνύπρξε για αρκετά χ΄ρονια με ένα πρόσωπο που μέχρι πρότινος ήταν στον ΑΡΗ και συγκεκριμένα τον Άλμπερτ Πούτζ.

Ο Μόντσου δεν έπαιξε ποτέ υπό τις οδηγίες του πρώην αναλυτή του ΑΡΗ, ο δεύτερος όμως τον γνωρίζει αρκετά καλά και σκιαγραφεί το αγωνιστικό του προφίλ μέσα από το AllAboutARIS.

“Οταν έχει τη μπάλα στα πόδια του, έχει και τη διορατικότητα να οργανώσει το παιχνίδι. Παίζει ως διπλό “6άρι” και ως πιο επιθετικός χαφ. Κάνει καλά σουτ έξω από την περιοχή”, ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού, πριν μπει σε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τον Μόντσου.

Παρότι είναι μικρόσωμος, είναι πολύ aggressive χωρίς τη μπάλα. Δεν μπορεί να καλύψει πάρα πολλά μέτρα αλλά είναι δουλευταράς. Ενας παίκτης που παρότι έπαιζε πέρυσι στη 2η κατηγορία, είναι επιπέδου La Liga”. 

Με τόσες επιθετικές αρετές, το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι τί μπορεί να κάνει αμυντικά… Και ο Πούτζ απαντάει. “Έχει δύναμη στις μονομαχίες, παρότι μικρόσωμος. Έχει καλή ισορροπία και γενικά βγάζει μία νοοτροπία μαχητή σε τέτοιες καταστάσεις”.

Με τους παίκτες που βγαίνουν από τη “Λα Μασία”, είθισται να γίνονται συγκρίσεις με όσους πήραν το εισιτήριο για την πρώτη ομάδα…
“Ο Μόντσου μοιάζει περισσότερο με τον Γκάβι ή τον Φερμίν, παρά με τον Πέδρι που επίσης αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή’.

Προτεινόμενα Άρθρα