Πάρντιου: Η απίστευτη ιστορία με τα 8ετή συμβόλαια

από AllAboutARIS

Το 2012 η Νιουκάστλ ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίων διάρκειας οκτώ ετών με τον Άλαν Πάρντιου και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Πίσω από αυτό κρύβεται μία ιστορία, η οποία ήρθε στο φως μόλις πριν από μερικούς μήνες και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο.

Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Νιούκαστλ, Άντι Γούντμαν έκανε τις… αποκαλύψεις. Ο πρώην τερματοφύλακας της Μπρέντφορντ και της Κρίσταλ Πάλας λέει ότι όλα έγιναν σε μια τυχαία συνάντηση με τον τότε ιδιοκτήτη, Μάικ Άσλεϊ σε ένα νυχτερινό μαγαζί. Μία κουβέντα οδήγησε σε μεγάλες συμφωνίες για τους Πάρντιου, Γούντμαν, Στιβ Στόουν και Τζον Κάρβερ σχεδόν πριν από μια δεκαετία.

«Ήταν πραγματικά μια περίεργη στιγμή. Έχουν ειπωθεί πολλά για το οκταετές συμβόλαιο. Είχα βγει μια Παρασκευή το βράδυ με έναν φίλο και τη γυναίκα του. Τότε άκουσα ότι ο Μάικ Άσλεϊ είναι στο ίδιο μέρος. Ο Μάικ, ο Ντέρεκ Λάμπιας και η παρέα τους έκαναν μια κίνηση προς το μέρος μου. Νόμιζα ότι θα είχα πρόβλημα, αλλά ο Μάικ ήθελε κάτι άλλο».

Και συνέχισε: «Οι… βόμβες συνέχισαν να έρχονται και ο Μάικ μου είπε: «Έκανες εξαιρετική δουλειά, θα σου δώσω οκταετές συμβόλαιο αύριο. Ήταν σαν να είχε σταματήσει η μουσική».

Ο Γούντμαν πήγε την επόμενη μέρα στην προπόνηση: «Έφτασα στο γήπεδο, περπάτησα στο γήπεδο, στο τούνελ και μπήκα στο γραφείο του Άλαν Πάρντιου. Διάβαζε τους Times και μου είπε: “Πέρασες μια καλή νύχτα;”. Του είπα ότι κάτι είχα συζητήσει με τον Μάικ και μου είπε: “Ναι είναι σωστό, πρέπει να πάτε και να υπογράψετε ένα οκταετές συμβόλαιο μετά το παιχνίδι”. Με ρώτησε τι θα κάνω και αναρωτήθηκα τι απάντηση θέλει εδώ. “Δεν μπορείς να υπογράψεις ένα οκταετές συμβόλαιο, είναι μεγαλύτερο από το δικό μου, του Στιβ Στόουν και του Τζον Κάρβερ. Θα σκέφτονταν: «Τι σκατ… σπίτι!»”.

Συμφώνησα και είπα ότι θα πάω μετά το παιχνίδι και θα πω ότι δεν θα μπορούσα να το υπογράψω μετά το παιχνίδι. Είπα στον Μάικ: Εκτιμώ την προσφορά, αλλά θα σου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα με τον προπονητή και το προσωπικό. Τότε είπε: «Θα δώσω σε όλους οκταετή συμβόλαια τότε. Στη συνέχεια ο Πάρντιου με τραβάει και μου λέει: «Έχεις προκαλέσει χάος τώρα έχει προσφέρει σε όλους μας οκταετή συμβόλαια. Η κατάσταση ηρέμησε για περίπου έξι εβδομάδες και ο Πάρντιου τελικά είπε ότι είχε συμφωνήσει «Μας έχεις δεμένους όλους σε οκτώ χρόνια!».

Και η ιστορία συνεχίζεται…: «Τα συμβόλαια αποδείχθηκαν μια προσοδοφόρα υπόθεση για όλους τους ενδιαφερόμενους. Ο δικηγόρος μου τηλεφώνησε και μου είπε: “Έχεις υπογράψει ακόμα αυτό το συμβόλαιο;” Δεν ήμουν σίγουρος τον ρώτησα τι πιστεύει. Είπε: «Σου λέω να πάρεις ένα στυλό και να υπογράψεις και να απολυθείς όσο πιο γρήγορα μπορείς! Υπάρχει πλήρης αποζημίωση για όλα τα χρόνια. Θα πληρώσει αν πάει στραβά, έχει επενδύσει σε εσάς και θα πληρώσει μέσα σε λίγες μέρες».

Για την ιστορία ο Πάρντιου έφυγε στις αρχές του 2015 και το προπονητικό του επιτελείο αποχώρησε αργότερα το ίδιο έτος.

Προτεινόμενα Άρθρα