Πες ότι δεν έγινε…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αυτές οι… μαρτυρικές αντί-συλλογικές διακοπές για τις Εθνικές, είναι σχεδόν πάντα μία διαδικασία αναμονής για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ευτυχώς αυτή τη φορά χαρήκαμε πολύ παραπάνω την Εθνική και μετρίασε κάπως την έλλειψη αγωνιστικής δράσης στη Super League και φυσικά στον ΑΡΗ.

Το ντεμαράζ και το καλό ποδόσφαιρο των προηγούμενων αγώνων βοήθησε την ομάδα να γευτεί μία από τις πιο ήρεμες διακοπές των τελευταίων ετών, μαζί με ανυπομονησία για όσα μπορεί να έρθουν με το πέρας αυτής. Αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στην Καλλιθέα.

Ο ΑΡΗΣ ανάγκασε όλη την Ελλάδα να ασχολείται μαζί του τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικά τους υπόλοιπους του Big-5, που… κοιτάζουν διακριτικά προς το Χαριλάου για να δουν εάν η πορέία των “κιτρινόμαυρων” θα συνεχιστεί από αύριο. Και εκεί είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα.

Η ομάδα πρέπει να μπει αύριο στο γήπεδο και να συνεχίσει από εκεί που το άφησε… Σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η διακοπή. “Πες ότι δεν έγινε”, που λέμε σε πολλές περιπτώσεις.

Κάθε παιχνίδι είναι και ένα “λιθαράκι” στο “πρότζεκτ 4άδα” που έχει μπει σε εφαρμογή από το ξεκίνημα της σεζόν. Ένα “πρότζεκτ” από το οποίο ο ΑΡΗΣ μπορεί σταδιακά να ξεφύγει, αλλά θα είναι νωρίς να το επισημοποιήσει μέχρι να φτάσει ο Μάρτιος και να είναι οριστικά στο 1-4. Μόνο εάν πάρει νωρίτερα τέτοια διαφορά που δεν θα αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Το ίδιο… και κάτι παραπάνω

Με την Καλλιθέα ο ΑΡΗΣ παραμένει στην ίδια κατηγορία αγώνων που εισήλθε κόντρα στη Λαμία. Ομάδα των χαμηλών “στρωμάτων”, σε ένα εντός έδρας ματς όπου όλα εξαρτώνται από τον γηπεδούχο. Για αυτό η κουβέντα αρχίζει πάλι από τη νοοτροπία την οποία θα επιδείξουν οι παίκτες. Για αυτό και ο Μάντζιος την περασμένη Πέμπτη μπήκε σε ανάλογη διαδικασία με εκείνη πριν από τους Φθιωτούς, ώστε να περάσει το κατάλληλο μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του. “Δεν υποτιμούμε κανέναν και δεν αφήνουμε την ευκαιρία να παραμείνουμε ψηλά”... Ισως και 1ος με το πέρας της 8ης αγωνιστικής, ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν πρέπει να έχει αύριο ως βάση όσα παρουσίασε κόντρα στη Λαμία, πνευματικά και αγωνιστικά, συν κάτι παραπάνω καθώς η Καλλιθέα είναι καλύτερη και πιο επικίνδυνη ομάδα. Το απέδειξε στις “συναντήσεις” της με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ότι μπορεί να κάνει ζημιές στους “μεγάλους”.

Ένας μικρομεσαίος αλλά διαφορετικός αντίπαλος που δεν κλείνεται μόνο πίσω. Βγάζει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, να δώσει χώρους. Με ένα γρήγορο αλλά… άναρχο στυλ παιχνίδιού, το οποίο ο ΑΡΗΣ μπορεί να αξιοποιήσει επιθετικά για να φτάσει στη νίκη, περιμένοντας την ίδια στιγμή το αποτέλεσμα στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ αλλά γνωρίζοντας και εκείνο στο “Γέντί Κουλέ” λόγω του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί. Ένα ματς που είναι στο πίσω μέρος του μυαλού του Μάντζιου, για αυτό και δεν αποκλείεται να κρατήσει Μάγιο-Φρίντεκ ή έναν από τους δύο στον πάγκο αύριο.

Μακάρι πολλά από τα παραπάνω να γίνουν μπροστά σε κερίδες με παραπάνω κόσμο από τα προηγούμενα ματς. Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με την… αποστολή να φέρει ξανά τον κόσμο κοντά της ή έστω όσους είχαν ξενερώσει με το φινάλε της περσινής χρονιάς. Ε πλέον έχει κάνει όσα πρέπει για να κινηθεί αυτή η διαδικασία… επιστροφής. Και μακάρι στα επόμενα εντός έδρας να γίνει πιο μαζικά, ως επιβράβευση τόσο προς τους παίκτες όσο και προς τη διοίκηση για την προσπάθεια που κάνει φέτος πιο… ποδοσφαιρικά.

 

Προτεινόμενα Άρθρα