Προσχηματικές συγνώμες και άρνηση των κατηγοριών

από AllAboutARIS

Η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των 2 φίλων του στην ουσία ξεκίνησε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Κούγιας παρουσίασε το κατηγορητήριο της υπόθεσης με συγκλονιστικές λεπτομέρειες της εν ψυχρώ δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, με τους συνηγόρους των δραστών να παίρνουν τον λόγο για την υπεράσπιση και από όσα ειπώθηκαν να νομίζει κανείς ότι δεν έγινε τίποτα εκείνο το βράδυ! Προσχηματικές συγνώμες και μεταμέλεια μόνο για τα μάτια του δικαστηρίου, με όλους τους κατηγορούμενους να…αρνούνται σχεδόν τα πάντα. Μάλιστα αν δεν υπήρχαν κάμερες και ταυτοποίηση της παρουσίας τους, μπορεί να έλεγαν ότι δεν ήταν καν εκεί, ενώ όσοι παραδέχτηκαν ότι ήταν εκεί, απλά…ήταν εκεί!

Αναλυτικά:

Ο πρώτος και βασικός κατηγορούμενος αρνήθηκε την κάθε επαφή με τον Άλκη!

Ο δεύτερος παραδέχθηκε μεν την συμμετοχή του στο συμβάν και στην συμπλοκή, όμως δήλωσε πως δεν υπήρχε δόλος να σκοτώσει κάποιον.

Ο τρίτος κατηγορούμενος παραδέχθηκε μόνο την παρουσία του στο συμβάν

Ο τέταρτος αρνήθηκε κάθε κατηγορία

Ο πέμπτος αρνήθηκε πως είχε στην κατοχή του κάποιο όπλο!

Ο έκτος υποστηρίζει πως δεν είχε ανάμιξη, απλώς βρέθηκε στο σημείο, μην έχοντας κάποιο όπλο και μη προκαλώντας κάποια σωματική βλάβη.

Ο έβδομος αρνείται την κατοχή όπλου και την πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής βλάβης

Ο 8ος αρνείται την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των φίλων του Άλκη, ενώ υποστηρίζει πως έλειψε από το αυτοκίνητο 5 με 6 δευτερόλεπτα, χωρίς να πλησιάσει στο σημείο!

Παρόμοιες οι θέσεις όλων των κατηγορούμενων

Ο 12ος κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι άσκησε σωματική βλάβη στον Κοσκινά, όμως δεν είχε σωματική επαφή με τους άλλους.

Εν ολίγοις κανένας τους δεν έκανε τίποτα και προφανώς ο Άλκης δέχθηκε τόσα τρομακτικά χτυπήματα που τον οδηγήσαν στον θάνατο από άλλους αόρατους δράστες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν οι κατηγορούμενοι, με τη σειρά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο:
1ος: «Δεν αποδέχομαι τις πράξεις, ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα κάτι, Λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε».
2ος: «Λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε».
3ος: «Λυπάμαι για το συμβάν. Ήμουν παρών, αλλά δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες».
4ος: «Ζητώ μία μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη, Ήμουν παρών, αλλά δεν έκανα τίποτα».
5ος: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, ήμουν παρών, δεν έχω κάνει τίποτα».
6ος: «Αρνούμαι τις κατηγορίες όπως μου αποδίδονται».
7ος: «Αρνούμαι τις πράξεις».
8ος: «Αρνούμαι τις κατηγορίες και λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε».
9ος: «Συμμετείχα στο περιστατικό και αρνούμαι τις πράξεις. Εκφράζω τη βαθύτατα θλίψη μου για τον θάνατο του Άλκη και ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά του».
10ος: «Ζητώ συγγνώμη τόσο από την οικογένεια του Άλκη όσο κι από τους φίλους του. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων που μου αναλογούν γι’ αυτά που πραγματικά έκανα. Δεν ήρθα σε καμία σωματική επαφή με τον Αλκιβιάδη. Αποδέχομαι μόνο ότι χτύπησα τον έναν από τους δύο φίλους του».
11ος: «Αρνούμαι τις κατηγορίες και ζητώ συγγνώμη».
12ος: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη για το συμβάν και τα συλλυπητήριά μου. Ο δικός μου ρόλος ήτα αυτός του “ ταξιτζή”, ήμουν 80 μέτρα μακριά και δεν κατέβηκα από το αυτοκίνητο».

Από την τοποθέτησή τους, διαφαίνεται και η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν κατά την αποδεικτική διαδικασία, η δίκη διακόπηκε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο στις 10:15.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X