Προφορική συμφωνία με Κουάισον!

από Νίκος Παπαδόπουλος

O ΑΡΗΣ κλείνει με “μπαμ” τις μεταγραφές του και “ψωνίζει” από το καλάθι των ελεύθερων, δίνοντας με τον Ρόμπιν Κουάισον για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι επαφές με τον 30χρονο Σουηδό επιθετικό ευδοκίμησαν, έπειτα από περίπου μία εβδομάδα διαπραγματεύσεων, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν και τον παίκτη να αναμένεται άμεσα στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Με αυτή την κίνηση ο ΑΡΗΣ ενισχύει σημαντικά την γραμμή κρούσης του, βγάζοντας και ένα σημαντικό ποσό από τα ταμεία του καθώς χρειάστηκε να κάνει ακόμη μία οικονομική υπέρβαση για να πείσει τον παίκτη να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά υπάρχει το αρνητικό της έλλειψης αγώνων για τον Σκανδιναβό από τον περασμένο Δεκέμβριο και δεδομένα θα χρειαστεί χρόνο για να τεθεί στη διάθεση του Άκη Μάντζιου.

Ο Κουάισον ανήκε μέχρι πρότινος στην Αλ Ετιφάκ, όπου είχε τεθεί εκτός πλάνων του Στίβεν Τζέραρντ από τα τέλη του 2023.

Ο παίκτης έχει καταγωγή από τη Γκάνα αλλά γεννήθηκε στη Στοκχόλμη από γονείς μετανάστες. Εκανε τα πρώτά του βήματα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, με την Παλέρμο να καταβάλλει 2 εκατ. ευρώ το 2014 για να τον κάνει δικό της. Στην Ιταλία έμεινε για τρία χρόνια και το 2017 η Μάινζ έβγαλε από τα ταμεία της 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια μέτρησε 131 συμμετοχές, με 34 γκολ και 12 ασίστ. Είναι διεθνής με την Εθνική Σουηδίας, έχοντας 52 συμμετοχές και 14 γκολ.

Το πλεονέκτημα στην περίπτωσή του είναι ότι δεν αγωνίζεται μόνο στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας την ευχέρεια να παίξει το ίδιο καλά τόσο πίσω από τον φορ όσο και στα άκρα της επίθεσης.

Προτεινόμενα Άρθρα