Στον… αέρα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, δεν βρίσκει χορηγούς ο Ινφαντίνο!

από AllAboutARIS

Λίγους μήνες πριν τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που τόσο έχει διχάσει το ποδοσφαιρικό κοινό, φαίνεται πως οι διοργανωτές έχουν χάσει… την μπάλα.

Η διοργάνωσή του είναι αυτή τη στιγμή μετέωρη, διότι δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ομαλή διεξαγωγή του. Η «Gazzetta dello Sport» έφερε στο φως τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στα παράπονα από πλευράς παικτών και ομάδων για τη σύσταση της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Οι Ιταλοί είναι ξεκάθαροι. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά (15-13 Ιουλίου), ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι στον… αέρα.

Πρώτα από όλα, υπάρχει έλλειψη σε χώρους διεξαγωγής και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα στάδια στα οποία θα λάβουν χώρα οι αγώνες. Ακόμα κι αν λυθεί αυτό το πρόβλημα, όμως, δεν έχει βρεθεί ο φορέας που θα αναλάβει την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, καθώς υπάρχουν μηδενικές προσφορές! Η Apple ήταν θετική για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν προχώρησαν.

Επιπλέον, οι ημερομηνίες διεξαγωγής συγκεκριμένων ματς έρχονται σε σύγκρουση με άλλους αγώνες για διαφορετικές διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα το EURO U21, δημιουργώντας μία σύγχυση για το πρόγραμμα. Τελευταίο, αλλά ίσως και πιο σημαντικό, δεν υπάρχουν σπόνσορες. Η απήχηση που θα έχει η διοργάνωση είναι αρκετά αμφιλεγόμενη, δεδομένης και της «θύελλας» αντιδράσεων που έχει προκαλέσει.

Η νομική μάχη που ξεκίνησε από συνδικάτα της Αγγλίας και της Γαλλίας, κατά του νέου αυτού θεσμού, συνεχίζεται από τη Fifpro που απειλεί να βάλει τέλος σε αυτή την κοστοβόρα πρωτοβουλία του Τζιάνι Ινφαντίνο, που θα αμυνθεί μέχρι τέλους για να σώσει το δημιούργημά του.

Προτεινόμενα Άρθρα