Στον… αέρα το πρωτάθλημα στην Κύπρο – Αποχή επ’ αόριστον οι διαιτητές

από AllAboutARIS

Στον «αέρα» βρίσκεται το πρωτάθλημα, λόγω των επιθέσεων που δέχονται οι διαιτητές κι τα μέλη των οικογενειών τους. Οι ρέφερι της «μεγάλης» κατηγορίας με επιστολή τους προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου γνωστοποίησαν ότι θα απέχουν επ’ αόριστον από τα καθήκοντα τους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η εμπρηστική επίθεση που έγινε εις βάρος μητέρας του διαιτητή, Μενέλαου Αντωνίου (της έκαψαν το αυτοκίνητο). Οι ρέφερι αναφέρουν ότι δεν θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση, αν πρώτα δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα ασφαλείας.

Η ΚΟΠ, μέσω ανακοίνωση της, γνωστοποίησε ότι αναβάλλεται ο σημερινός (18/9) αγώνας, ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και τον Εθνικό Άχνας. Επίσης, η ομοσπονδία αναφέρει ότι θα υπάρξει συνάντηση με τους διαιτητές, αλλά και με τους αρμόδιες Αρχές, με θέμα την ασφάλεια των πρώτων.

Η ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

«Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει πως αναβάλλεται ο σημερινός αγώνας για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, περιόδου 2023/2024, μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και του Εθνικού Άχνας, μετά από απόφαση των διαιτητών Κατηγορίας Elite να απέχουν από τα καθήκοντά τους από σήμερα μέχρι νεοτέρας.

Η ΚΟΠ παρέλαβε επιστολή από τους διαιτητές, οι οποίοι αναφέρουν πως οδηγήθηκαν σ’ αυτή την απόφαση, λόγω των αλλεπάλληλων επιθέσεων που δέχονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και επειδή καμία υπόθεση δεν έχει εξυχνιαστεί από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Η ΚΟΠ εκφράζει για ακόμη μια φορά την φορά την έντονη ανησυχία της για τις επαναλαμβανόμενες κακόβουλες ενέργειες και τη δημιουργία τρομοκρατίας σε βάρος της διαιτησίας μας.

Η συμπαράστασή μας προς τους ίδιους τους διαιτητές και τις οικογένειες τους είναι δεδομένη, ευελπιστώντας ότι μέσα από τις έρευνες της Αστυνομίας θα οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η ΚΟΠ ενημερώνει, επίσης, ότι προχωρεί άμεσα σε διευθέτηση συνάντησης με τους διαιτητές, αλλά και με αρμόδιες αρχές του Κράτους, για συζήτηση των θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια των διαιτητών, με στόχο να επιστρέψουν άμεσα στα γήπεδα και τις υποχρεώσεις τους».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X