«Στραβοπάτημα» για Απόλλων στο Λιχτεστάιν, νίκη για Γουέστ Χαμ

από AllAboutARIS

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League. Από τα παιχνίδια των 22:00, ξεχωρίζει το στραβοπάτημα (0-0) του Απόλλωνα Λεμεσού στο Λιχτενστάιν κόντρα στην αδύναμη Βαντούζ.

Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ έφτασε στη νίκη (3-1) με ανατροπή στο Λονδίνο κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου. Στο 1-1 υποδεχόμενη τη Σλάβια Πράγας η Σίβασπορ. Βασικός για την τούρκικη ομάδα ο Γούτας, στον πάγκο έμεινε ο Χαρίσης.

2ος όμιλος

Αν και ανώτερη, η Γουέστ Χαμ τα… χρειάστηκε κόντρα στη Στέαουα Βουκουρεστίου. Οι Λονδρέζοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο είδαν τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με τον Κόρντεα στο 34′. Ωστόσο, στην τελική ευθεία της αναμέτρησης άρχισε και η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Στο 69′ ο Μπόουεν έφερε το ματς στα ίσα με εκτέλεση πέναλτι, ο Έμερσον ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 74′, για να έρθει στο 90′ ο Αντόνιο να γράψει το τελικό 3-1.

Αποτελέσματα:

Άντερλεχτ-Σίλκεμποργκ 1-0
Γουέστ Χαμ-Στεάουα Βουκουρεστίου 3-1

Βαθμολογία:

1. Γουέστ Χαμ 3
2. Άντερλεχτ 3
3. Σίλκεμποργκ 0
4. Στεάουα Βουκουρεστίου 0

5 όμιλος

Πολύ κακή εμφάνιση από τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Λιχτενστάιν απέναντι στη Βαντούζ. Το σύνολο του Καταλά ήταν πολύ κακό δημιουργικά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ανέβασε «στροφές», όπως βέβαια επέτρεψε και στους γηπεδούχους να πράξουν, με το 0-0 να μένει μέχρι και το φινάλε.

Την ίδια ώρα η Άλκμααρ αποχώρησε με το υπέρ της Ντνίπρο-1 χάρη στο τέρμα του Ντε Βιτ στο 63′. Να σημειωθεί ότι ο Χατζηδιάκος αγωνίστηκε βασικός για την ολλανδική ομάδα και έγινε αλλαγή στο 62′. Υπενθυμίζεται ότι ο Παυλίδης δεν αγωνίστηκε ελέω τραυματισμού.

Αποτελέσματα:

Βαντούζ-Απόλλων Λεμεσού 0-0
Ντνίπρο 1-Άλκμααρ 0-1

Βαθμολογία:

1. Άλκμααρ 3
2. Απόλλων Λεμεσού 1
3. Βαντούζ 1
4. Ντνίπρο-1 0

6ος όμιλος

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις Μόλντε-Γάνδη και Σάμροκ Ρόβερς-Τζουργκάρντεν, παρότι και οι τέσσερις ομάδες δημιούργησαν φάσεις.

Αποτελέσματα:

Μόλντε-Γάνδη 0-0
Σάμροκ Ρόβερς-Τζουργκάρντεν 0-0

Βαθμολογία:

1. Γάνδη 1
2. Τζουργκάρντεν 1
3. Σάμροκ Ρόβερς 1
4. Μόλντε 1

7ος όμιλος

Της… ισοπαλίας και στον 7ο όμιλο. Αρχικά, στο Σίβασπορ-Σλάβια Πράγας οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι, ανοίγοντας το σκορ στο 4′ με τον Ολαγίνκα. Στο 27′ ο Σαμπά έφερε το ματς στα ίσα για τους Τούρκους, για τους οποίους αγωνίστηκε βασικός ο Γούτας, ενώ ο Χαρίσης παρέμεινε στον πάγκο.

Νωρίτερα με το ίδιο σκορ είχε ολοκληρωθεί και το Μπάλκανι-Κλουζ.

Αποτελέσματα:

Μπάλκανι-Κλουζ 1-1
Σίβασπορ-Σλάβια Πράγας 1-1

Βαθμολογία:

1. Σλάβια Πράγας 1
2. Κλουζ 1
3. Σίβασπορ 1
4. Μπάλκανι 1

8ος όμιλος

Στο δεύτερο μέρος καθάρισε το παιχνίδι (3-1) η Βάσιλεια υποδεχόμενη την Πιούνικ. Ο Μάλες άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα στο 23′, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 27′ με τον Ντασιάν. Ο Μπέρχερ ανέλαβε δράση στο δεύτερο ημίχρονο, χτυπώντας δις για το 2-1 (54′) και για το 3-1 (76′). Στο 0-0 έμεινε και το Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ζαλγκίρις.

Αποτελέσματα:

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ζαλγκίρις 0-0
Βασιλεία-Πιούνικ 3-1

Βαθμολογία:

1. Βασιλεία 3
2. Σλόβαν Μπρατισλάβας 1
3. Ζαλγκίρις 1
4. Πιούνικ 0

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα