Σχέδια επί χάρτου και επί χόρτου

από Γιάννης Παντελίδης

Το αποψινό φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει τη δική του, μεγάλη, σημασία για διάφορους λόγους. Κάτι από αποκαλυπτήρια του νέου ΑΡΗ, έστω κι αν από άποψη προσώπων χρειάζεται λίγος ακόμη χρόνος για να μπουν οι νέοι, αλλά το πιο σημαντικό, κατ’ εμέ έχει να κάνει με την εφαρμογή όλων όσων δουλεύονται στις προπονήσεις και μέσα στο γήπεδο.

Έχοντας την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά το στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία και τα τρία φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πολλά από αυτά που βλέπαμε στις προπονήσεις, τα είδαμε και στους αγώνες. Στοιχείο εξόχως σημαντικό, καθώς δείχνει την προσαρμοστικότητα του συνόλου, πάνω στις απαιτήσεις του προπονητή.

Ξεκάθαρα, ο Χερμάν Μπούργος προσπαθεί να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα. Δεν θα έχει πολλές διαφορές σε σχέση με πέρσι, στο κομμάτι της άμυνας, αλλά και της ταχύτητας στην επίθεση, αλλά υπάρχει πλέον κάτι πολύ σημαντικό. Το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ο ΑΡΗΣ αποκτά υλικό για να μπορεί να προσαρμόζεται πάνω στις ανάγκες και στις συνθήκες ενός αγώνα. Ευέλικτο ρόστερ, που μπορεί να ανταποκριθεί ανά πάσα στιγμή σε πολλούς σχηματισμούς.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι προδικάζουμε πως όλα καλά, ήρθαν παικταράδες, ανεβάζουμε τον πήχη κτλ. Όλοι θα κριθούν μέσα στο γήπεδο. Λέω όμως, ότι σύμφωνα με αυτά που είδα στην Αυστρία, έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δω πως θα ανταποκριθεί η ομάδα, σ’ ένα παιχνίδι που θα έρθει ο αντίπαλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παίξει ποδόσφαιρο κι όχι να κλειστεί πίσω για το αποτέλεσμα.

Όλοι όσοι θα πάτε σήμερα στο γήπεδο, προσέξτε τις κινήσεις στον χώρο που κάνει ο Γκρέι. Μην βιαστείτε όμως να κρίνεται τους νέους. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, χρειάζονται χρόνο. Ο οποίος, ωστόσο υπάρχει, περίπου ένα δεκαήμερο πριν το πρώτο ματς με την Γκόμελ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X