Τί έγινε ρε παιδιά;

από Νίκος Παπαδόπουλος

Χθες ήταν η επέτειος προβολής μίας σειράς που σημάδεψε τα πρώτα χρόνια των 90s και συνεχίζει ακόμα να αποτελεί θέμα συζήτησης.

Οι θρυλικοί «Απαράδεκτοι»» δεν έκαναν τη χάρη σε εμάς τους 30ρηδες να τους ζήσουμε πιο ενεργά. Το κάνουμε μέσω διαφόρων βίντεο και δανειζόμαστε θρυλικές ατάκες.

Σήμερα λέω να δανειστώ μία που ταιριάζει γάντι στον χθεσινό ΑΡΗ αλλά και σε εκείνον της περασμένης Δευτέρας.

Το βλέμμα απορίας του Σπύρου Παπαδόπουλου πριν ξεστομίσει «τί έγινε ρε παιδιά;», είναι νομίζω αρκετό για να περιγράψει όσα μπορεί να νιώσει κάποιος για τη μετάλλαξη του ΑΡΗ μέσα σε μόλις λίγες μέρες…

Από τα παιχνίδια με την Αστάνα και την ελπιδοφόρα εικόνα των φιλικών, η ομάδα είναι λες και γύρισε τον διακόπτη. Λες και μπήκαν μέσα στους οι εξωγήινοι από το Space Jam και τους πήραν το ταλέντο, τη διάθεση, την ένταση που τους χαρακτήριζε μέχρι πρότινος αλλά χαρακτήριζε και ολόκληρο τον ΑΡΗ την περσινή σεζόν.

Τα μόλις 13 κλεψίματα της ομάδας χθες, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιχειρηματολογήσουμε σχετικά με το πόσο άνευρη είναι.

Με τον ΟΦΗ πίστευα ειλικρινά ότι ήταν θέμα μέρας, διότι τα σημάδια από το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ θετικά.

Ακόμα πιστεύω ότι είναι θέμα ρόλων, ομοιογένειας και προσαρμογής των… νέων με τους «παλιούς». Φαίνεται από τον λάθος τρόπο που λειτουργεί ο Καμαρά. Το γνώριζαν όμως οι άνθρωποι του ΑΡΗ ότι δεν είναι ο κλασσικός φορ. Φαίνεται από τον Ιτούρμπε που ακόμα ψάχνεται, δεν είναι ακόμα για παραπάνω λεπτά αλλά και σε αυτά που παίζει δείχνει λίγα πράγματα. Έχει το πάτημα του χρόνου αλλά πρέπει να προσπαθήσει και αυτός περισσότερο.

Δεν φταίνε μόνο οι παίκτες. Δεν φταίει μόνο ο Μάντζιος. Ολοι έχουν το μερίδιο τους. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Ο προπονητής έχει την ευθύνη της ομοιογένειας, του πλάνου ή της διαχείρισης του συνόλου ή των προσώπων. Η απάθεια όμως που έδειξε η ομάδα προχθές, αυτό το άχρωμο που είχε και με τον ΟΦΗ, είναι θέμα δικό τους. Δεν χρειάζεται ο κάθε Μάντζιος για να βγάλεις έναν συνδυασμό, μία συνεργασία.

Πάλι όμως φτάνουμε στο ερώτημα από το οποίο ξεκινούν όλα… Τί άλλαξε μέσα σε δέκα μέρες;

Αυτό θα πρέπει να τι βρουν παίκτες και προπονητής, μαζί. Ηδη έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία από χθες. Μέσα τους, όλοι το γνωρίζουν. Ο Δεληζήσης είπε χθες στα αποδυτήρια μία μεγάλη αλήθεια, που δεν χρειάζεται να γραφτεί. Το άκουσαν αυτοί που έπρεπε και είναι αρκετό.

Ο περσινός ΑΡΗΣ δεν είχε μόνο ως όπλο του την αγωνιστική του εικόνα. Ολα ξεκινούσαν από ένα κομβικό «συστατικό». Αυτό που πρέπει να βρει ξανά ο ΑΡΗΣ, μέσα σε άλλα που πρέπει να διορθώσει. Οχι για να κάνει κάτι καινούργιο ή αμάν-αμάν. Απλά να κάνει αυτό που βλέπαμε πέρυσι και μέχρι πριν δύο εβδομάδες, για να δούμε ξανά τον ΑΡΗ του Μάντζιου που συζητούσε όλη η Ελλάδα. Το προχθεσινό είναι ασύνδετο, αποκρουστικό ή απλά έντεκα παίκτες μέσα σε ένα γήπεδο…

Η ευκαιρία είναι μπροστά τους. Ο Παναθηναϊκός… προσφέρεται για ένα δυνατό bounce back. Ένα ματς στο πολιο η νίκη είναι πιο απαραίτητη από την καλή εικόνα, αλλά πρέπει να δείξουν σίγουρα κάτι παραπάνω.

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X