Τί είναι ο Μορόν για την επίθεση του ΑΡΗ…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τόσα χρόνια υπήρχαν νούμερα από τα εξτρέμ και όχι τόσο από τον φορ… Φέτος η χρονιά ξεκίνησε ανάποδα για την επίθεση του ΑΡΗ.

Οι πλάγιοι ψάχνουν νούμερα, πέραν ενός γκολ από τον Σαμόρα, τη στιγμή που ο Λορέν Μορόν έχει δύο γκολ, μία ασίστ και έναν συνδυασμό κλασσικού και περιφερειακού επιθετικού.

Με δύο γκολ σε τέσσερα ματς και μία εμφάνιση “τα κάνω όλα” κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Ισπανός δημιουργεί από νωρίς την αισιοδοξία ότι επιτέλους ο ΑΡΗΣ βρήκε φορ. Αρκεί η συνέχεια να είναι ανάλογη ή και καλύτερη φυσικά.

Πάμε να δούμε κάποιους αριθμούς…

– Έχει τις 12 από τις 40 τελικές του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη

– Έχει 1 γκολ ανά έξι τελικές

– 3,3 τελικές ανά 90 λεπτά

– 1,8 σουτ στον στόχο ανά 90 λεπτά

– Είναι 2ος στο πρωτάθλημα σε τελικές μέσα από την περιοχή

– Έχει άμεση εμπλοκή σε 3 από πέντε γκολ του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα

Στους αριθμούς φυσικά δεν αποτυπώνεται η συνεισφορά του σε κομμάτια της ανάπτυξης, οι κερδισμένες μονομαχίες στο μεσαίο τρίτο που δίνουν δεύτερες μπάλες και κάποια ακόμα στοιχεία που συμπληρώνουν το θετικό “πακέτο” που παρουσιάζει μέχρι στιγμής, όπως η πίεση που μπορεί να κάνει στην πρώτη γραμμή άμυνας.

Ο Ισπανός καταφέρει μέχρι στιγμής να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά ενός κλασσικού φορ περιοχής και ενός περιφερειακού

Σε πρώτη φάση οι αριθμοί του κρίνονται ικανοποιητικοί. Σίγουρα μπορεί καλύτερα, κάτι που εξαρτάται τόσο από τον ίδιο αλλά και από τη γενικότερη λειτουργία του ΑΡΗ που χρειάζεται αρκετή δουλειά επιθετικά και κυρίως η απόδοση των εξτρέμ και των παικτών του άξονα ώστε να έρθουν πιο κοντά στον Μορόν και να μην απομονώνεται τόσο πίσω από τη γραμμή άμυνας ή να τραβιέται προς τα έξω για να βοηθήσει από εκεί.

Για την ώρα αποτελεί πάντως σημείο αναφοράς μέσα από την απόδοσή του, όπως και για τον λόγο ότι είναι ο μοναδικός επιθετικός του ρόστερ. Και με 12 παιχνίδια ως τον Ιανουάριο, είναι δεδομένο ότι χρειάζεται… συμπαράσταση. Είτε με μεταγραφή είτε εκ των έσω στο χειρότερο σενάριο…

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα