Τα πρόσωπα και η διαφορετική προσέγγιση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με ένα μεγάλο “πρέπει” και διαφορετική προσέγγιση κορυφώνεται από χθες η προετοιμασία του ΑΡΗ για την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ.

Η προπόνηση της Πέμπτης δεν φανέρωσε πολλά όσον αφορά τα πρόσωπα και κυρίως τον παίκτη που θα καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσης απόντος του Μιχάλη Παναγίδη, με τρεις παίκτες να ερίζουν για αυτήν.

Ο Τζόναθαν Μενέντες μοιάζει ως η πιο λογική και πιο πιθανή επιλογή του Άκη Μάντζιου, δοκιμάζοντας βέβαια τόσο τον Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον όσο και τον Κίκε Σαβέριο που έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την ενδεκάδα.

Ο Μπίργκερ Βερστράτε είναι η σίγουρη επιστροφή στα πλάνα του προπονητή αλλά ίσως με έναν πιο… εμπλουτισμένο ρόλο και περισσότερες επιθετικές αρμοδιότητες. Το ματς της Κυριακής απαιτεί περισσότερη επίθεση από τον ΑΡΗ, περισσότερη πίεση στον αντίπαλο οπότε αλλάζει η γενικότερη προσέγγιση της ομάδας που θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο επιθετικά σε σχέση με τα ντέρμπι που προηγήθηκαν τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές.

Αυτό σημαίνει περισσότερο παιχνίδι από τον άξονα, όσο αυτό είναι εφικτό, αλλά και ανεβάσματα παικτών από την πίσω ζώνη όπως του Οντουμπάζιο, ώστε να δημιουργηθούν οι σχετικές υπεραριθμίες στην… μαζεμένη άμυνα του ΟΦΗ όπως αναμένεται να παραταχθεί υπό τις οδηγίες του Πέπε Μελ.

Σήμερα είναι η μέρα των τελικών δοκιμών για τον Μάντζιο και θα φανεί εάν θα ανοίξει λίγο παραπάνω τα χαρτιά του σε σχέση με χθες και με επίκεντρο τη θέση του αριστερού εξτρέμ.

Προτεινόμενα Άρθρα