Του… κόπηκαν τα “φτερά”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε πέντε μέρες ο ΑΡΗΣ πήρε δύο νίκες αντίδρασης και ισορροπίας του εσωτερικού του. Το κόστος όμως δεν ήταν μικρό…

Τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο… έκοψαν τα φτερά της ομάδας. Η αναφορά δεν γίνεται στην ψυχολογία της αλλά στα άκρα της επίθεσης όπου η “δεξαμένη” των επιλογών στερεύει σημαντικά.

Ο Χουάν Ιτούρμπε είναι οφ. Εάν δεν γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη, το ίδιο θα ισχύει και με τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Μπρούνο Γκάμα είναι οριακά αλλά θα το παλέψει να είναι έστω στην αποστολή.

Με τα τωρινά δεδομένα, το πιο πιθανό είναι ο Άκης Μάντζιος να πάει σε ολικό… makeover των εξτρέμ. Ένα πλάνο για το οποίο οι Ματέο Γκαρσία και Ιζέτ Χαιροβιτς είναι οι προφανείς επιλογές.

Ο Αργεντινός είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρει φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος στη Super League, προερχόμενος από μία καλή εμφάνιση και ένα γκολ ουσίας και ψυχολογίας κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Χαιροβιτς αποτελεί έως τώρα μία σταθερή λύση από τον πάγκο για τον Μάντζιο, αλλά οι καταστάσεις τον φέρνουν στο κατώφλι της ενδεκάδας.

Πλην του Γκάμα, ο άλλος τρόπος για να μην παίξει βασικόςνο Βόσνιος είναι το εναλλακτικό πλάνο με τον Καμαρά στα άκρα -γνωρίζει τη θέση- και έναν εκ των Αλί ή Μάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Από τη στιγμή που ο Φαμπιάνο λογικά θα προλάβει τον αγώνα του Σαββάτου (02/10), όλο το βάρος πέφτει στα εξτρέμ και στις επόμενες δύο προπονήσεις θα φανεί κατά πόσο ο Μάντζιος θα φανερώσει τις σκέψεις του, ανάλογα και με τα δεδομένα των τραυματιών.

Προτεινόμενα Άρθρα