Το καλοκαιρινό κέρδος και η… εξαργύρωση στο πρωτάθλημα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΑΡΗ ολοκληρώθηκε τυπικά το περασμένο Σάββατο με το φιλικό κόντρα στη Λαμία.

Οι τίτλοι τέλους σε ένα διάστημα 40 ημερών φέρνουν και τον απολογισμό της δουλειάς που έγινε, με κέρδη αλλά και πράγματα που σίγουρα χρήζουν διόρθωσης.

Στην πρώτη κατηγορία ο Άκης Μάντζιος σίγουρα εντάσσει την ομοιογένεια του κορμού που διατηρήθηκε από πέρυσι, ο οποίος όμως φάνηκε ότι έχει ανάγκη για προσθήκες που πλέον γίνονται αλλά θέλουν χρόνο για να απορροφηθούν από την ομάδα.

Σε ατομικό επίπεδο μπορεί η πλειοψηφία των μεταγραφών να απουσίαζε από το βασικό στάδιο της Ολλανδίας, αλλά επό εκεί ξεκίνησε να αποτελεί σημείο αναφιοράς ο Αλβάρο Σαμόρα.

Ο Κοσταρικανός άργησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία λόγω Κόπα Αμέρικα… Οταν εμφανίστηκε όμως ήταν ένας άλλος παίκτης σε σχέση με πέρυσι.

Ο Σαμόρα είναι μέχρι στιγμής ο πιο εξελιγμένος παίκτης απ’ όσους παρέμειναν στο ρόστερ. Ένα συμπέρασμα το οποίο έχει ως βάση την ωριμότητα που “βγάζει” σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά τη συμπεριφορά του μέσα και έξω από το γήπεδο.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός συνέχισε από πέρυσι στον ρόλο του επιθετικού, όπου εξελίσσεται διαρκώς, με δύο γκολ σε πέντε φιλικά και μία πιο πειθαρχημένη παρουσία στο τακτικό κομμάτι, τόσο στις κινήσεις του μπροστά αλλά και στο αμυντικό κομμάτι.

Με δεδομένο ότι ο παίκτης αποτελεί πρότζεκτ για τον ΑΡΗ, όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά αλλά πλέον έχει μπροστά του μία άλλη πρόκληση. Και αυτή είναι να συνεχίσει το ίδιο στα επίσημα παιχνίδια που ξεκινούν από την επόμενη Κυριακή, με τον Άκη Μάντζιο να ποντάρει αρκετά πάνω του.

Προτεινόμενα Άρθρα