Το “πρέπει” των εντός και το μίνιμουμ του 1ου γύρου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος συνεχίζεται και το σερί των εντός έδρας αγώνων του ΑΡΗ, με την Καλλιθέα να ακολουθεί μετά από τη νίκη κόντρα στη Λαμία.

Ο αντίπαλος είναι διαφορετικός όμως η φιλοσοφία και η νοοτροπία της ομάδας σε αυτού του είδους τα ματς δεν αλλάζει. Παιχνίδια με “πρέπει” στο πλαίσιο ενός ευνοϊκού προγράμματος μέχρι το φινάλε του 1ου γύρου, το οποίο είχε τονίσει ο Άκης Μάντζιος μετά τα ντέρμπι και… απαίτησε από τους ποδοσφαιριστές του να το αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Μέχρι το φινάλε του 1ου γύρου ο ΑΡΗΣ υποδέχεται στο “Κλεάνθης Βικελίδης” Καλλιθέα, Λεβαδειακό  και ΝΠΣ Βόλο. Τρία παιχνίδια τα οποία επιβάλλεται να πάρει ώστε να… υποστηρίξει τους υψηλούς στόχους του και στο πλαίσιο των βαθμών που έχει θέση ως βάση για το πρώτο μισό της σεζόν.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν ως στόχο μία βάση 25 βαθμών μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Δηλαδή να πάρουν τους εννέα βαθμούς στην έδρα τους και… κάτι ακόμα στα εκτός έδρας με Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό και ΑΕΚ.

Βάσει προγράμματος και φόρμας, ο ΑΡΗΣ έχει όλα τα φόντα για να φτάσει αυτό το νούμερο και κάλλιστα να το ξεπεράσει… ελαφρώς στα εναπομείναντα έξι παιχνίδια του 1ου γύρου. Μία συγκομιδή που εφόσον επιτευχθεί, θα αποτελέσει την πρώτη βάση ώστε η ομάδα στο δεύτερο μισό της κανονικής διάρκειας να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη 4άδα που οδηγεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Η καλύτερη συγκομιδή του ΑΡΗ σε 1ο γύρο τα τελευταία χρόνια είναι οι 29 βαθμοί της σεζόν 2020-21, πάλι με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του και σε μία χρονιά που στο τέλος της τερμάτισε στην 3η θέση. Ένα νούμερο το οποίο για να το ισοφαρίσει θα πρέπει να κάνει πέντε νίκες μέχρι το φινάλε του 1ου γύρου.

Προτεινόμενα Άρθρα