Το στατιστικό… νοοτροπίας του aggressive ΑΡΗ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η απότομη βελτίωση του ΑΡΗ τις προηγούμενες αγωνιστικές, τον οδήγησε σε μεγάλες νίκες και στη 2η θέση της βαθμολογίας με τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Η ποιότητα και η δουλειά Μάντζιου-παικτών ήθελε προφανώς χρόνο και τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε να αποτυπώνεται εντός του αγωνιστικού χώρου, τόσο με αποτέλεσμα όσο και με ωραίο ποδόσφαιρο. Ισως όμως όλα ξεκινούν από το… διακόπτη που γύρισε στη νοοτροπία της ομάδας.

Αυτή είναι εμφανής με γυμνό μάτι… Υπάρχει όμως ένα στατιστικό που κάνει ακόμα πιο… λιανά τα πράγματα. Και αυτό είναι τα κλεψίματα του ΑΡΗ.

Οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται στη 2η θέση της σχετικής στατιστικής κατηγορίας του πρωταθλήματος με 186, έξι λιγότερα από τον πρώτοπόρο Λεβαδειακό.

Δεν είναι όμως τόσο η κατάταξη της ομάδς, όσο η απότομη αύξηση που παρουσίασε στις κλεμμένες μπάλες τις τελευταίες αγωνιστικές. Και εξηγούμαστε…

Στα πρώτα ματς της σεζόν ο ΑΡΗΣ είχε: 

25 κλεψίματα με τον Ατρόμητο

22 κλεψίματα με τον Πανσερραϊκό

16 κλεψίματα με την Αστέρα Τρίπολης

18 κλεψίματα με τον ΟΦΗ

Βλέπουμε λοιπόν ότι στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές τα νούμερα του ΑΡΗ δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλά, ειδικά στα ματς με τους Αρκάδες και τους Κρητικούς στα οποία δεν κέρδισε κιόλας.

Πάμε να δούμε τί έκανε από τον Ολυμπιακό και μετά… 

32 κλεψίματα με τον Ολυμπιακό

38 κλεψίματα με τον ΠΑΟΚ

35 κλεψίμτα με τη Λαμία

Σε αυτά τα τρία ματς που αποτελούν σημείο αναφοράς για την πορεία της ομάδας, έχει σταθερά πάνω από 30 κλεψίματα ενώ άγγιξε καιτα 40, διπλασιάζοντας τις επιδόσεις της σε σχέση με τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Η “πρωτιά” του Σιφουέντες

Φυσικά αυτός που ξεχωρίζει σε ατομικό επίπεδο είναι ο 25χρονος μέσος από το Εκουαδόρ, ο οποίος με 32 κλεψίματα είναι ο κορυφαίος σε όλο το πρωτάθλημα. Φρίντεκ (16), Βέλεθ (14) Μόντσου (13) και Γκαρθία (13) κλείνουν την πρώτη 5άδα για τους “κιτρινόμαυρους”.

Προτεινόμενα Άρθρα