Το level up του κέντρου και η απαρτία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ζαν Ζουλ είναι ο δεύτερος μετά τον Βλάντιμιρ Νταρίντα που… καθαρίζει με τις τιμωρίες από τον περσινό τελικό Κυπέλλου.

Η ενσωμάτωση αυτό των δυο παικτών δεν δίνει απλά έξτρα επιλογές στον Άκη Μάντζιο , δημιουργώντας αυτόματα ποσοτικό και ποιοτικό βάθος στις θέσεις των χαφ.

Δυο παίκτες που πέρυσι ήταν βασικοί αλλά σε αυτή την περίοδο είναι αναπληρωματικοί πίσω από τους Σιφουέντες- Μόντσου. Μια ξεκάθαρη αναβάθμιση στον χώρο του κέντρου για τον ΑΡΗ, ο οποίος δεν έβαλε ατη «μηχανή» του απλά δυο ποιοτικούς παίκτες αλλά διαφορετικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που του έλειπαν στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Δυο πιο aggressive ποδοσφαιριστές, με σουτ, δημιουργία και πολλά τρεξίματα όπως ο Μόντσου που είναι… μηχανάκι στον άξονα.

Σε συνδυασμό με το ανέβασμα του Μάνου Γκαρθία, συγκροτείται μια αρκετά ποιοτική τριάδα στον άξονα και πολλά υποσχόμενη όπως φάνηκε στις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο αστερίσκος για μια ακόμη προσθήκη

Κανένας ακόμα δεν μπορεί να βεβαιότητα ότι οι κινήσεις του ΑΡΗ για τα χαφ ολοκληρώθηκαν. Ο Μάντζιος δεν θα έλεγε όχι στην απόκτηση ενός ακόμη χαφ με πιο αμυντικές αρετές. Μια βελτιωμένη έκδοση του Ζουλ δηλαδή, αλλά μόνο εάν βρεθεί κάτι αξιόλογο στην αγορά και… κουμπώνει πάνω στις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας. Μια κίνηση που για την ώρα βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα αφού φυσιολογικά η προτεραιότητα έχει δοθεί στην απόκτηση ενός αριστερού μπακ και ενός επιθετικού.

Προτεινόμενα Άρθρα