Φιλική νίκη του Αστέρα επί του Παναιτωλικού (vid)

από AllAboutARIS

Με σκορ 3-1 κέρδισε σήμερα (27/7) ο Asteras Aktor τον Παναιτωλικό στο «Θ. Κολοκοτρώνης», σε μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

O Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον γηπεδούχο Asteras Aktor με 4-2-3-1. O Τσιντώτας ήταν στην εστία, οι Αλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Καστάνιο, Αλβαρες τετράδα μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Τζανδάρης και Μούμο ήταν το δίδυμο του άξονα, ο Φαράι σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους,οι Καλτσάς, Παλάσιος στα άκρα και ο Μάντζης στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης κατέβασε τον φιλοξενούμενο Παναιτωλικό σε διάταξη 3-5-2. O Τσάβες ήταν στα δοκάρια, οι Μπακάκης, Σιέλης, Στάγιτς τριάδα στα στόπερ, ο Μαυρίας δεξιός μπακ-χαφ, ο Λιάβας αριστερς, οι Πέρες, Μπουζούκης, Μπελεβώνης στη μεσαία γραμμή και οι.Ντίας, Μαΐντεβατς στα φορ.

Το πρώτο μισό έληξε ισόπαλο 1-1, χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Φαράι των γηπεδούχων στο 13′ ύστερα από ωραία μεταβίβαση του Αλχο και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαιντέβατς των φιλοξενουμένων στο 35′, όπου η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Σέρβου φορ από τον Τζανδάρη. Σε αυτό το διάστημα οι Αρκάδες πήγαιναν πιο πολύ από τον άξονα, οι Αγρινιώτες έψαχναν τη μετάβαση και παρότι πρόκειται για τεστ προετοιμασίας με «βαριά» πόδια και αρκετά εκατέρωθεν «πειράματα», το παιχνίδι κατά διαστήματα ρυθμό και φάσεις (τα «καναρίνια» ήταν πιο απειλητικά, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, πατούσαν στα αντίπαλα καρέ).

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό (52′) ο Παναιτωλικός άγγιξε το γκολ όταν ο Ντίας απώλεσε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όμως στη συνέχεια και για ένα πεντάλεπτο ο Asteras Aktor «κυριάρχησε» μέσα στο γήπεδο και βρήκε δις στόχο. Αρχικά με τον Τζίμα στο 56′ που πήρε το «ριμπάουντ» μετά από σουτ του Μπαρτόλο που αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσάβες και ύστερα με τον Αγγελάκη στο 61′, που επίσης πήρε τη δεύτερη μπάλα ύστερα από απόκρουση του Τσάβες σε πρώτη προσπάθεια του Τζίμα. Ετσι οι Αρκάδες «εξαργύρωσαν» την αποτελεσματικότητά τους (πολύ σημαντικό), ενώ οι Αγρινιώτες «πλήρωσαν» τη συνολική τους αδράνειά.

Εκτοτε και μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, υπήρξαν εκατέρωθεν αλλαγές και δοκιμές, ενώ για τους φιλοξενούμενους έπαιξε για περίπου μισή ώρα ένας υπό δοκιμή φορ από τη Νιγηρία που έδειξε καλά στοιχεία (σ.σ. προπονείται τις τελευταίες ημέρες με την ομάδα, αναμένεται να μείνει για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη στο Αγρίνιο, έχει «κερδίσει» πόντους).

Προτεινόμενα Άρθρα