“Ψάξιμο” με κριτήρια και… πρέπει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ιανουάριος είναι προ των πυλών, η μεταγραφολογία “φουντώνει” αλλά για την ώρα ο ΑΡΗΣ ψάχνει και δεν έχει καταλήξει κάπου.

Η ομάδα “φωνάζει” για ενίσχυση  σε συγκεκριμένες θέσεις. Ο,τι και να κάνει όμως, θέλει -και πρέπει- να προχωρήσει με συγκεκριμένα κριτήρια.

Το πρώτο είναι πάντα το οικονομικό , το οποίο πέραν των αποδεσμεύσεων επηρεάζεται πλέον και από τον περιορισμό της παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα που αλλάζει τον προγραμματισμό των ομάδων.

Έχει ανάγκη την ετοιμότητα

Η ενίσχυση του ΑΡΗ σε κάποιες θέσεις κρίνεται απαραίτητη και λόγω του βεβαρημένου προγράμματος που έχει μπροστά της η ομάδα μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, με πάνω από δέκα παιχνίδια.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που η ομάδα πρέπει να κοιτάξει και να φέρει παίκτες που θα τεθούν άμεσα στη διάθεση του προπονητή και δεν θα χρειαστούν μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Και κυρίως, παίκτες που είναι ενεργοί και όχι με μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας.

Τα αγωνιστικά κριτήρια του προπονητή

Εδώ και καιρό ο Μάντζιος έχει ξεκαθαρίσει στον Καρυπίδη τις ανάγκες της ομάδας. Οχι μόνο σε θέσεις αλλά και τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει ανάγκη η ομάδα, κυρίως στις τρεις από τις τέσσερις θέσεις που ψάχνεται. Έναν φορ-εκτελεστή, έναν στόπερ με ταχύτητα και ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια, συν έναν επιτελικό μέσο -υπό προϋποθέσεις με την τελική πάσα στην περιοχή και ενίοτε το σκοράρισμα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα