Όλα… μηδέν στο ντέρμπι νεοφώτιστων

από AllAboutARIS

Λεβαδειακός και Athens Kallithea πήραν ελάχιστα ρίσκα στο ντέρμπι νεοφώτιστων και στην επιστροφή τους στα… σαλόνια ξεκίνησαν με ισοπαλία (0-0). Φωνάζουν για πέναλτι στο τέλος οι φιλοξενούμενοι.
Αργός ο ρυθμός της αναμέτρησης από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να είναι απόλυτα προσηλωμένες στα αμυντικά τους καθήκοντα, έχοντας ως πρώτο τους μέλημα να μην επιστρέψουν στην αντίπαλό τους να πλησιάσει απειλητικά την εστία της. Η πρώτη ενδιαφέρουσα φάση ήρθε στο 11’, με τον Μερκάτι να κάνει την κάθετη πάσα για τον Ολυντρίκις και εκείνον να στέλενει την μπάλα στα δίχτυα, βλέποντας όμως τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ του για οφσάιντ, με τον Λετονό επιθετικό να είναι εμφανώς εκτεθειμένος.
Στο 14’ ο Όζμπολτ δοκίμασε από μακριά ένα δυνατό σουτ, το οποίο όμως κόντραρε σε σώμα αμυντικού, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο επιθετικός του Λεβαδειακού βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά δεν έκανε καλό σουτ. Στο 27’ ο Πασαλίδης έκανε το λάθος, χάνοντας την μπάλα από τον Λαμαράνα, ο οποίος όμως στη συνέχεια έκανε βιαστικό σουτ, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά.
Στο 33’ οι γηπεδούχοι έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση, με τον Μεχίας να κόβει τον Όζμπολτ πριν εκείνος μπει στη μεγάλη περιοχή, ενώ στη συνέχεια ο Κωστή σούταρε με πολλή δύναμη από μακριά, χωρίς να βρει εστία. Στο 43’ ο Μερκάτι έβγαλε όμορφη κάθετη για τον Ντιμπά, αλλά ο Γκροφ βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς πολλές συγκινήσεις και με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο επιθετικά, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν ούτε μία τελική προσπάθεια.
Πιο δραστήριες επιθετικά οι δύο ομάδες μετά την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια, με την Athens Kallithea να απειλεί πρώτη στο 55’, με τον Ματίγια να εκτελεί απευθείας φάουλ από καλή θέση και με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκροφ.
Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 61’, με τον Πλέγα να πιάνει καλό σουτ από μακριά, κάνοντας την πρώτη εντός εστίας τελική στο ματς και αναγκάζοντας τον Μπαραγκάν να αποκρούσει με υπερένταση.
Περισσότερα σε λίγο…

Οι συνθέσεις των ομάδων
Λεβαδειακός (Παπαδόπουλος, 4-3-3): Γκροφ – Τσάπρας, Μορέιρα (56’ Εραμούσπε), Παπαδόπουλος, Βήχος – Μεχία (70’ Συμελίδης), Λαμαράνα (56’ Πλέγας), Κωστή – Πεντρόσο, Κάσσος (56’ Γιαννιώτας), Όζμπολτ (78’ Ρόμο)
Στον πάγκο έμειναν Γκαραβέλης, Γιόκο, Χαβαλές και Τσάρας
Athens Kallithea (Ντονάτι, 5-2-2-1): Μπαραγκάν – Μανθάτης, Μεχίας, Ισιμάτ-Μιρίν, Πασαλίδης, Σοΐρι (83’ Χάνουσεκ) – Μότοκ (66’ Τζιάνι), Ντιμπά (46’ Ματίγια) – Μουτίνιο, Μερκάτι – Ουλντρίκις (66’ Λουκίνας)
Δεν χρησιμοποιήθηκαν Γκέλιος, Τσιβελεκίδης, Μουστακόπουλος, Βασιλόγιαννης και Ντεμέτριους.
Διαιτητής: Τσιάρας
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Μωυσιάδης
Τέταρτος: Κατσικογιάννης
VAR: Βεργέτης, Απτόσογλου

Προτεινόμενα Άρθρα