«Όχι» από Βρυξέλλες για τον αγώνα Βέλγιο-Ισραήλ λόγω Γάζας (vid)

από AllAboutARIS

Η διεξαγωγή του επερχόμενου αγώνα του UEFA Nations League μεταξύ Βελγίου και Ισραήλ στις Βρυξέλλες είναι αδύνατη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και πιθανών διαμαρτυριών, ανακοίνωσε ο Δήμος των Βρυξελλών.

«Η πόλη των Βρυξελλών θεωρεί αδύνατη τη διοργάνωση αγώνα Βελγίου-Ισραήλ στο στάδιο King Baudouin», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Μετά από προσεκτική και εις βάθος ανάλυση, πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ανακοίνωση ενός τέτοιου αγώνα στην πρωτεύουσά μας σε αυτούς τους ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς θα οδηγήσει αναμφίβολα σε μεγάλες διαδηλώσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των θεατών, των παικτών, των κατοίκων των Βρυξελλών και τις αστυνομικές μας δυνάμεις».

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 6 Σεπτεμβρίου. Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα έχει πυροδοτήσει παγκόσμιες διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου όπου φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές οργάνωσαν διαδηλώσεις και καθιστικές κινητοποιήσεις σε πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα ορισμένα βελγικά πανεπιστήμια να διακόψουν εν μέρει ή πλήρως τους δεσμούς τους με ισραηλινά ιδρύματα.

Προτεινόμενα Άρθρα