Άγιαξ – Άλκμααρ 1-2: Ο ρέκορντμαν Παυλίδης σκόραρε και στο Άμστερνταμ και διέλυσε τον Αίαντα

από AllAboutARIS

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σκόραρε και στην 8η αγωνιστική της Eredivisie και μάλιστα απέναντι στον Άγιαξ, οδηγώντας την Άλκμααρ σε νίκη 2-1 μέσα στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”.

Ο Έλληνας επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου με γκολ και στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος, φτάνοντας τα δέκα γκολ συνολικά.

Η Άλκμααρ κοίταξε στα μάτια την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Europa League, είχε περισσότερες τελικές, κατοχή μπάλας κοντά στο 50% και δεν αντιμετώπισε κινδύνους στα μετόπισθεν. Ο “Αίαντας” έχασε και τον Αμουρίτσιο φαν Άξελ Ντόνχεν στο 41′, ενώ λίγο αργότερα δέχθηκε και το γκολ από τον Παυλίδη.

Σε μία αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο 24χρονος διεθνής έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας, πήρε την πάσα από τον Μάικελ Λάντο και με πολύ δυνατό σουτ νίκησε στην κλειστή γωνία τον Τζέι Χόρτερ για το 1-0.

Στο 2ο μέρος, το γκολ έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους που βρήκαν νέο τέρμα με τον Ντάνι ντε Βιτ. Ο Παυλίδης έχασε κι αυτός ευκαιρίες για να σκοράρει ξανά και το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Μπράνκο φαν ντεν Μόμεν στο 73′, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η Άλκμααρ κράτησε το προβάδισμα με άνεση και παρέμεινε σε θέση τίτλου στον βαθμολογικό πίνακα, την ώρα που ο Άγιαξ βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, διευρύνοντας το αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής στην ιστορία του σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν.

Η σύνθεση του Άγιαξ: Χόρτερ, Ρενσχ (46′ Γκααεΐ), Μέντιτς (89′ Άκπομ), Άβιλα, Χάτο, Φος (68′ Φαν ντεν Μπόμεν), Μπέρχβαϊν, Τέιλορ, Φορμπς, Μπρόμπεϊ, Φαν Άξελ Ντόνχεν (41′ Μικελτάτζε)

Προτεινόμενα Άρθρα