Άλβαρο Σαμόρα: Εξτρέμ ή στον άξονα;

από Γιάννης Παντελίδης

Ο ΑΡΗΣ απέκτησε το καλοκαίρι τον Άλβαρο Σαμόρα ως μία επιλογή… τύπου Λουίς Πάλμα. Όχι ότι υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στους δύο, τουλάχιστον όχι ακόμη. Οι ομοιότητες, για την ώρα, έχουν να κάνουν με τις… προθέσεις της μεταγραφής. Όχι ιδιαίτερα υψηλό κόστος, παίκτης μικρός σε ηλικία, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, με προοπτικές εξέλιξης στην πορεία του χρόνου.

Η αλήθεια είναι πως ο 22χρονος, για πρώτη σεζόν στην «Γηραιά Ήπειρο» δεν τα έχει πάει άσχημα, έχοντας μέχρι στιγμής 37 συμμετοχές (τις 11 ως βασικός), τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ.

Η απόκτησή του από τον ΑΡΗ έγινε, με την προοπτική να εξελιχθεί σε μία καλή λύση για τα άκρα της επίθεσης. Για εκεί άλλωστε προοριζόταν, ενώ στην χώρα του έπαιξε αρκετά παιχνίδια, ως πλάγιος μεσοεπιθετικός. Στους Κιτρινόμαυρους ωστόσο, έχει κάνει πολλά ματς ως βασικός φορ (ίσως και από ανάγκη), ενώ έχει καταγράψει συμμετοχές και σαν περιφερειακός επιθετικός, παίζοντας μαζί με έναν ακόμη φορ.

Οπότε λογικό είναι να υπάρχει πλέον το ερώτημα: ο Σαμόρα είναι εξτρέμ ή παίκτης του άξονα; Αν έπρεπε να απαντηθεί άμεσα και με γνώμονα τις εμφανίσεις του με τον ΑΡΗ, είναι ξεκάθαρο πως αποδίδει καλύτερα στον άξονα, ενώ οι κινήσεις φορ, που έχει δείξει ότι διαθέτει, ενισχύουν αυτή την απάντηση.

Προφανώς κι έχει μπροστά του μέλλον, αλλά κι αρκετή δουλειά, αλλά σε πρώτη φάση, φαίνεται πως καθιερώνεται στον άξονα. Τουλάχιστον για εκεί τον υπολογίζει, για την ώρα, ο Άκης Μάντζιος.

Προτεινόμενα Άρθρα