Άλλος Ιτούρμπε βασικός, άλλος από τον πάγκο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στην Τούμπα ο Χουάν Ιτούρμπε πήρε ακόμη μία ευκαιρία φέτος ως βασικός…

Ο Παραγουανός κλήθηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Λουίς Πάλμα, μόλις στην δεύτερη παρουσία του στο αρχικό σχήμα στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν ο 29χρονος ήταν σταθερά ενδεκαδάτος, θέση που έχασε φυσιολογικά αφού συνεχώς κινούταν σε ρηχά νερά και δίχως το κάτι παραπάνω που ψάχνει αλλά δεν βρίσκει από πέρυσι που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΑΡΗ.

Αυτή τη φορά “κούμπωνε” στα πλάνα του Άλαν Πάρντιου, ώστε να διατηρηθεί ο Γκαρσία στον άξονα και λόγω της εμπιστοσύνης που ο προπονητής φαίνεται να μην έχει για επιλογές όπως αυτή του Καμάτσο ή του Ροντρίγκες.

Δυστυχώς όμως για τον Ιτούρμπε, στην Τούμπα είχε ακόμη ένα κακό βράδυ στο οποίο δεν φάνηκε καθόλου και φυσιολογικά αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή της ομάδας.

Γενικά φέτος ως βασικός δεν έχει δώσει τα αναμενόμενα. Αντιθέτως όταν έρχεται από τον πάγκο έχι το πλεονέκτημα της φρεσκάδας και έχει καταγράψει κάποιες θετικές παρουσίες. Κάτι σαν 12ος παίκτης, όπως ο Νίκο Μαρτίνες τη σεζόν 2018-19.

Για έναν παίκτη βέβαια του επιπέδου του Ιτούρμπε αλλά και του συμβολαίου του, ούτε αυτό είναι αρκετό τις περισσότερες φορές. Για αυτό και υπάρχει προβληματισμός με τη γενικότερη παρουσία του… Έως το φινάλε της σεζόν έχει την ευκαιρία να τη διορθώσει, χωρίς όμως να έχει δείξει 1,5 χρόνο ότι μπορεί κιόλας…

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα