Άμυνα… σε κρίση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ο ΑΡΗΣ εμφάνισε αμυντικά ζητήματα σε βαθμό που δεν το έκανε τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Μετά τη διακοπή αρκετοί περίμεναν ότι στο “Γεντί Κουλε” η ομάδα θα παρουσιαστεί πιο… συμμαζεμένη στην ανασταλτική της λειτουργία, η οποία ήταν και αυτή που την εξέθεσε ξανά. Μόνο που αυτή τη φορά πολύ χειρότερα.

Ατομικά λάθη όπως αυτά των Μοντόγια, Φαμπιάνο ή Μπράμπετς κόστισαν, σε ένα βράδυ όμως που ο ΑΡΗΣ έδωσε δικαιώματα στα μετόπισθεν και ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο.

Οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα με το αμυντικό τους τρανζίσιον στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο περιορίστηκαν σε αδικαιολόγητα λάθη ενώ είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα.

Ο ΑΡΗΣ έχει καταφέρει σε πέντε αγωνιστικές να δεχθεί πέντε γκολ -με μόλις ένα clean sheet- στα οποία υπάρχει ο αστερίσκος για εκείνο στο Περιστέρι που δεν έπρεπε να δοθεί καν πέναλτι.

Στα πρώτα δύο ματς της σεζόν η ομάδα δέχθηκε 15 τελικές και με ελάχιστες έως μηδαμινές κλασσικές ευκαιρίες για τον αντίπαλο… Για αυτό και το πρόβλημα παρατηρείται στους δύο τελευταίους αγώνες, με 23 τελικές των αντιπάλων που περιλαμβάνουν αρκετές μεγάλες φάσεις και καλές προϋποθέσεις.

Ο ΑΡΗΣ είναι 11ος σε τελικές των αντιπάλων στο πρωτάθλημα με μόλις 36 αλλά έχει καταφέρει να μετράει δύο περισσότερα γκολ παθητικό από τον Παναιτωλικό που δέχεται 67 τελικές έως τώρα.

Πέρα από τα αρκετα ατομικά λάθη, είναι φανερό ότι ο ΑΡΗΣ στερείται ισορροπίας αμυντικά και ειδικά στα δύο τελευταία ματς εκτίθεται πάνω σε διαστήματα που ανεβάζει τις γραμμές του και προσπαθεί να παίξει πιο επιθετικά.

Η τακτική αυτή σίγουρα θα διαφοροποιηθεί εν όψει των ντέρμπι που ακολουθούν, όμως ο Άκης Μάντζιος ξέρει ότι και πάλι έχει αρκετή δουλειά για να στρώσει το αμυντικό κομμάτι και να περιορίσει τα πολλά λάθη που γίνονται.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα