Άρσεναλ: Στην κορυφή της λίστας της ο Ντέκλαν Ράις, «τσεκάρει» και Καϊσέδο, Μάουντ

από AllAboutARIS

Μπορεί η σκληρή ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι να έβαλε… φρένο στα όνειρα της Άρσεναλ για την κατάκτηση της Premier League, όμως οι Γκάνερς του Μικέλ Αρτέτα εξακολουθούν να είναι ένα έργο υπό κατασκευή. Η πρόοδός τους υπήρξε αδιαμφισβήτη και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς επιτεύχθηκε, αφού η ομάδα μαθηματικά πλέον θα βρίσκεται στο επόμενο Champions League.

Και προκειμένου η πορεία της να συνεχίσει να είναι ανοδική, η ενίσχυσή της στο επερχόμενο μεταγραφικό παζάρι φαντάζει αναγκαία. Ο σχεδιασμός μάλιστα, ήδη «τρέχει» και ορισμένες περιπτώσεις για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής έχουν ξεχωρίσει.

Σύμφωνα με την Telegraph, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Ντέκλαν Ράις. Ο διεθνής Άγγλος έχει μαγνητίσει τα βλέμματα των μεγαλύτερων συλλόγων στο Νησί, και η μεταξύ τους ξιφομαχία για τα… πόδια του φαίνεται σίγουρη. Το συμβόλαιό του με τη Γουέστ Χαμ λήγει το επόμενο καλόκαιρι και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία των Σφυριών να βάλουν ένα ιδιαίτερα παχουλό ποσό στα ταμεία τους, καθώς φαντάζει απίθανο το να ανανεώσει.

Την ίδια στιγμή, και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η περίπτωση του Ράις, η Άρσεναλ, με βάση το ίδιο δημοσίευμα, δείχνει έντονο ενδιαφέρον και για τους Μόιζες Καϊσέδο και Μέισον Μάουντ.

Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν και τον Ιανουάριο να προσγειώσουν στο «Έμιρεϊτς» τον μέσο από το Εκουαδόρ, όμως η Μπράιτον, κυρίως λόγω timing, είπε «όχι» ακόμα και στα 80 εκατομμύρια τα οποία της προσφέρθηκαν, ενώ λίγο καιρό μετά ο 21χρονος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Γλάρους, γεγονός που ενδέχεται να περιπλέξει την κατάσταση.

Ο Μάουντ από την άλλη, είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την Τσέλσι το καλοκαίρι και… παρέα με τη Λίβερπουλ η Άρσεναλ εξετάζει το ενδεχόμενο να τον «κλέψει» μέσα από τα χέρια της μεγάλης της αντιπάλου.

Επαφές ακόμα δεν έχουν υπάρξει, ωστόσο στην Αγγλία δείχνει σίγουρο πως η ομάδα του Αρτέτα θα εκμεταλλευτεί τα έσοδα της επιστροφής στο Champions League μετά από έξι χρόνια αλλά και των αρκετών παικτών που αναμένεται να πουλήσει, προκειμένου να προχωρήσει σε… γερή ανανέωση του ρόστερ της.

Προτεινόμενα Άρθρα