Έγραψε ιστορία με… πέναλτι ο Βλαχοδήμος

από AllAboutARIS

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος έχει αποκρούσει δυο πέναλτι σε επίσημα ματς της Εθνικής Ελλάδος.

Ο γκολκίπερ της Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να σταματήσει το πέναλτι του Βέγκχορστ στο 28’, στην αναμέτρηση με την Ολλανδία. Αν είχε πιάσει και το πέναλτι του Φαν Ντάικ στο φινάλε της αναμέτρησης, με το οποίο η Ολλανδία πήρε τη νίκη 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια θα σημείωνε ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς θα γίνονταν ο πρώτος Έλληνας που πιάνει δυο πέναλτι στον ίδιο αγώνα. Το πρώτο πέναλτι που είχε πιάσει ήταν αυτό του Νικολάε Μιλιντσεάουν στη νίκη 2-0 της Εθνικής επί της Μολδαβίας για το Nations League.

Επίσης, ο Βλαχοδήμος μετράει 25 σερί ματς βασικός στην ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Βασίλης Μπάρκας ήταν αυτός που είχε καθίσει στην εστία της Εθνικής, πλην του Βλαχοδήμου, στη νίκη 2-1 επί του Κοσόβου στις 6 Σεπτεμβρίου 2020. Ο Βλαχοδήμος έφτασε τις 37 συμμετοχές και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας των τερματοφυλάκων, με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική. Στην κορυφή βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης με 90.

Δυο πέναλτι είχε πιάσει και ο Γιώργος Πλίτσης στο εντός έδρας 2-2 της Ελλάδας με την Ουγγαρία στις 3 Δεκεμβρίου 1983 για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και στις 20 Σεπτεμβρίου 1989 στη φιλική ήττα 3-0 της Εθνικής από τη Σερβία, εκτός έδρας.

Προτεινόμενα Άρθρα