Ένας Γκαρθία με γνωστά αλλά και διαφορετικά στοιχεία…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό απαιτούσε περισσότερη επίθεση και δημιουργία, οπότε η επιστροφή του Μάνου Γκαρθία στην ενδεκάδα έμοιαζε με μονόδρομο.

Ο Ισπανός μέχρι χθες δεν ήταν εκεί που τον θέλει ο Άλαν Πάρντιου, αλλάζοντας ωστόσο τα δεδομένα με την εμφάνισή του κόντρα στους Αγρνιώτες και με σημαντικούς πόντους που κέρδισε στα μάτια του Άγγλου τεχνικού.

Μαζί με τον Ματέο έκαναν αρκετή δουλειά στον άξονα, με τον Μάνου σε κάποιες περιπτώσεις να απλοποιεί τη μετάβαση της μπάλας προς το επιθετικό τρίτο και να δίνει την παραπάνω πάσα στο επιθετικό τρίτο της ομάδας

Αυτό που ήταν διαφορετικό με τον 24χρονο άσσο αφορά περισσότερο την ανασταλτική του παρουσία, έχοντας παραπάνω πίεση πάνω στη μπάλα και με περισσότερες άμυνες που έβγαλε σε σχέση με τα περισσότερα παιχνίδια του φέτος.

Αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που ο Πάρντιου δεν τον είχε σταθερά στα βασικά του πλάνα. Εάν όμως σταθεροποιηθεί στα χθεσινά επίπεδα απόδοσής του, τότε σίγουρα θα αλλάξει και η διαχείρισή του.

Στην Τούμπα είναι ένα άλλο παιχνίδι και δεν αποκλείεται να μείνει πάλι στον πάγκο, ωστόσο χθες αποδείχθηκε ότι για τα του “Βικελίδης” και ειδικά με υποδεέστερες ομάδες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

Προτεινόμενα Άρθρα