Ένας… τρελός και ερωτευμένος με τη μπάλα! (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι ιστορίες και οι ατάκες “ακολουθούν¨τον Χερμάν Μπούργος σαν groupies. Δηλαδή εκείνους τους φανατικούς θαυμαστές που δημιούργησε ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.

Ο Αργεντινός έχει το δικό του ιδιαίτερο background, το οποίο ξεκινάει από το ποδόσφαιρο και μετά όλα τα υπόλοιπα.

“”Αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής, δεν θα ακολουθούσα και δεν θα παρακολουθούσα, κανένα άλλο άθλημα. Μόνο ποδόσφαιρο.

Τι να μου αρέσει, το τένις?? Κατουριέσαι και δεν μπορείς να βγεις, δεν μπορείς να μιλήσεις, δεν μπορείς να καπνίσεις, περνάει αεροπλάνο και σταματάει το παιχνίδι…

Μπάσκετ?? Σε κρατάνε εκεί μέσα για τέσσερις ώρες και όταν βγαίνεις έξω δεν ξέρεις καν αν στο μεταξύ ξέσπασε ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος… πέφτει ένας στο παρκέ και αμέσως μπαίνει μέσα ένα παιδάκι για να καθαρίσει τον ιδρώτα του”, είναι μερικά από τα ωραία και… τσιτάτα που έχει πει κατά καιρούς και αναδεικνύουν τη λατρεία του για τη στρογγυλή θεά!

Το πρόβλημα υγείας και η δύναμη ψυχής!

Το 2003 βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη κατάσταση της ζωής του. Ηταν η εποχή που διαγνώστηκε με καρκινό στα νεφρά και ενώ αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Είπα στην μητέρα μου με έναν ωμό τρόπο ότι είχα έναν όγκο και ότι το Σάββατο θα χειρουργηθώ.
Αρχισε να κλαίει και της είπα… σ’ ευχαριστώ! Ωραία παρηγοριά μου δίνεις “.

Ειναι δυνατόν?? Εισαι ο γιος μου, ποιος θα σε χειρουργήσει? Ενας τυφλός χειρούργος, με ένα μάτι!”

Το είπα για να την κάνω να χαμογελάσει.

Όταν ξύπνησα, μου είπαν ότι νίκησα τον καρκίνο.Δεν ξέρω γιατί, αλλά άρχισα να τους βαράω όλους. Απλά θυμάμαι ότι ήμουν ψυχρός και έτρεμα, αλλά μου είπαν τι συνέβη και υποθέτω ότι έκανα κακό σε κάποιον, επειδή τρεις γιατροί γελούσαν, αλλα ένας άλλος όχι.

Αλλά το καλύτερο ήταν όταν οι νοσοκόμες ήρθαν να με πλύνουν και να με καθαρίσουν, ήταν θεαματικό.

Τις είπα…“Συγγνώμη κορίτσια που δεν είμαι σε φόρμα”.

Μπούργος σε Μουρίνιο: “Θα σου κόψω το κεφάλι!”

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του δεν περιορίζεται μόνο σε κάποιες πτυχές της ζωής του. Δεν κολλάει ακόμα μπροστά και σε προσωπικότητες όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Την περίοδο που ο Μουρίνιο ήταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα από τοπικά ντέρμπι της πόλης ο Μπούργος πήγε προς τον αντίπαλο πάγκο και… πετσόκοψε τον Πορτογάλο. “Εγώ δεν είναι ο Τίτο (σ.σ. Βιλανόβα) Θα σου κόψω το κεφάλι”, του είπε… απλά και ψυχρά.

Μέσα σε όλα, υπάρχει και η… μουσική! 

Στα μέσα των 90s ο Μπούργος είχε φανερώσει και το δεύτερο του ταλέντο, αυτό του μουσικού!

Στον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχε ρόκαρε με την μπάντα του “Τhe Garb”, με την οποία έβγαλε τέσσερις δίσκους, παράλληλα με τις υποχρεώσεις του ως παίκτης.. Πιο ενεργό διάστημα του στο μέτωπο της μουσικής ήταν απ’ το 1999 μέχρι και το 2005,

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα