Ένας χαμογελαστός «killer» επιπέδου Λα Λίγκα στο Κλεάνθης Βικελίδης

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ είχε ένα εύκολο απόγευμα χθες (24/9) στο Κλεάνθης Βικελίδης. Για να είμαι πιο ακριβής, είχε ένα απόγευμα που το έκανε εύκολο κόντρα στον Παναιτωλικό, κερδίζοντας άνετα με 3-0.

Μια νίκη που εκτός από τα αυτονόητα βαθμολογικά οφέλη, του δίνει ψυχολογία και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης (27/9) με τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης, έχοντας «καθαρίσει» από νωρίς, σχετικά, το παιχνίδι, είχε την ευκαιρία να κάνει και οικονομία δυνάμεων ενόψει του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με έναν εκπληκτικό Μορόν να τον οδηγεί στην επίθεση.

Ο Ισπανός φορ έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι ότι είναι παίκτης επιπέδου Λα Λίγκα. Μπορεί να μην μπορούσε να είναι βασικός στην Μπέτις, που έχει στην επίθεση τον Μπόρχα Ιγκλέσιας των 20 εκατομμυρίων ευρώ και αναπληρωματικό τον Χοσέ, όμως, στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Την κάνει, ήδη, βασικά για τον ΑΡΗ, δίνοντας του αυτό που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Ποιοτικά «τελειώματα» εντός και εκτός περιοχής. Τα δυο γκολ που σημείωσε χθες, ήταν ενδεικτικά της αξίας του ποδοσφαιριστή. Η μπάλα στο πρώτο πήγε εκεί που δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ο Καπίνο, ενώ ο τρόπος με τον οποίο τοποθέτησε το σώμα του στο δεύτερο, ήταν πραγματικά για σεμινάριο.

Μπορεί, εύκολα, να φανταστεί κανείς πόσο πιο εύκολα θα γίνουν τα πράγματα για τον Μορόν, όταν θα έχει τον Μάνου Γκαρθία να του περνάει την μπάλα, ή όταν βρεθεί η ισορροπία στα εξτρέμ. Εκεί όπου ο Σουλεϊμάνοφ που αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός, έδειξε ότι το «έχει» το ένας εναντίον ενός.

Ένα θετικό, στοιχείο επίσης, για τον Μορόν, είναι και ο χαρακτήρας του, όπως, τουλάχιστον, μπορούμε να καταλάβουμε από τη συμπεριφορά του. Όχι μόνο γιατί στάθηκε στη συνεισφορά των συμπαικτών του στις δηλώσεις του, αλλά και με την εικόνα που αποτύπωσε ο τηλεοπτικός φακός, στον πανηγυρισμό του με τον νεαρό Παναγίδη.

Προτεραιότητα για τον ΑΡΗ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να μαζεύει βαθμούς. Εξίσου, σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός ότι η ομάδα παρουσιάζεται βελτιωμένη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και αυτό αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

ΥΓ. Ο Χριστοδουλόπουλος παρέμεινε στον ΑΡΗ για να δώσει, αυτό που έκανε χθες. «Πινελιές» ποιότητας για 20, 25, 30 λεπτά, ανάλογα με το παιχνίδι. Και το κάνει εξαιρετικά

ΥΓ1. Ο Παναγίδης πήρε χρόνο συμμετοχής χθες, καθώς το επέτρεψε και η εξέλιξη του παιχνιδιού. Αναμένεται, μάλιστα, κάτι ανάλογο να συμβεί και σε επόμενες αναμετρήσεις, καθώς ο Μάντζιος βλέπει καλά στοιχεία στον νεαρό.

Προτεινόμενα Άρθρα