Ένα…. αξέχαστο Ατρόμητος-ΑΡΗΣ (pics+vid)

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει σήμερα (27/9) τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και η αλήθεια είναι πως στο μυαλό πολλών έρχεται ένα πραγματικά αξέχαστο παιχνίδι πριν από μερικά χρόνια. Τότε που οι “κιτρινόμαυροι”… χαροπάλευαν και πήγαιναν στην Αθήνα με έναν και μοναδικό στόχο: να πάρουν το ματς και να “σώσουν” την κατηγορία.

Είμαστε στις 6 Απριλίου 2013. Ο ΑΡΗΣ του Σούλη Παπαδόπουλου πάει στο Περιστέρι για να παίξει με τον Ατρόμητο του Νίκου Αναστόπουλου. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Με ήττα, μάλλον αποχαιρετά την Super League. Με νίκη μένει ζωντανός και πάει… κόντρα στο ρεύμα, που τον ήθελε να “τελειώνει”.

Ξεκινάει το ματς. Ο Ατρόμητος μόνο αδιάφορος δεν δείχνει, ενώ από πολύ νωρίς την παράσταση κλέβει ο διαιτητής Στυλιαράς. Γιατί; Μόλις στο 19′ ανακαλύπτει δύο κίτρινες κάρτες στον Νταβίντ Αγκάνθο και αφήνει τον ΑΡΗ με δέκα παίκτες. Απίστευτη στιγμή…

Τι ακριβώς συνέβη; Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης Φυτανίδης με τον Αγκάνθο… τρώγονταν σαν τα «κοκόρια». Σε μία από αυτές τις μονομαχίες, ο Φυτανίδης έριξε μια αγκωνιά στον Αγκάνθο, εκείνος έπεσε στο έδαφος, αλλά ο Στυλιαράς τον τιμώρησε για «θέατρο». Έξαλλος ο Ισπανός διαμαρτύρεται και αμέσως ο Στυλιαράς τον έστειλε, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στα αποδυτήρια. Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές! Ο αρχηγός τότε του Άρη, Γρηγόρης Παπαζαχαρίας έβαλε τα κλάματα, φωνάζοντας παράλληλα: «Αφήστε μας να παίξουμε, μη μας γ….». Στην ίδια κατάσταση βρισκόταν και ο Οικονόπουλος και οι υπόλοιποι παίκτες του ΑΡΗ.

Το ματς κυλάει… μοιρασμένο, με τον ΑΡΗ να βγάζει ψυχή να κρατάει το μηδέν, αλλά στις ευκαιρίες του η μπάλα δεν πάει μέσα. Μάλιστα, στο 66′ λίγο έλειψε να την… πατήσει, με τον Σουμπίνιο να κάνει ένα δυνατό σουτ και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Κι ενώ όλα δείχνουν… 0-0 το ματς φτάνει στο 82′, με έναν ποδοσφαιριστή που μεγάλωσε και ανδρώθηκε στο Περιστέρι να δίνει το φιλί της ζωής στο ΑΡΗ. Ο Γιαννιώτας έδωσε ωραία πάσα στον Τάτο (περί ου ο λόγος) και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράντμαν για να κάνει το 0-1. Συγκλονιστική στιγμή στο φινάλε, με πολλούς εκ των ποδοσφαιριστών των κιτρινόμαυρων να ξεσπούν σε κλάματα. Ο ΑΡΗΣ μένει ζωντανός και στο τέλος εκείνης της σεζόν, τελικά, τα καταφέρνει.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (58′ Καραγκούνης), Ιγκλέσιας, Ναπολεόνι, Σουμπίνιο (67′ Π. Γκαρσία), Μπρίτο, Μάντζιος (79′ Κούτσι).

ΑΡΗΣ (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καζναφέρης (70′ Διαμαντάκος), Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Παπαζαχαρίας, Γιαννιώτας (94′ Ηρακλής), Τάτος (90′ Αγγελούδης), Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X