Ένα βήμα τη φορά για να μη γίνουν οι πινελιές… μουντζούρες

από Γιάννης Παντελίδης

Ήρθε ξανά αυτή η περίοδος της ανυπομονησίας. Της επιθυμίας του κόσμου (και όχι μόνο…) να αρχίσει να ακούει για μεταγραφές, αποδεσμεύσεις, ανανεώσεις, γενικά πράγματα που έχουν να κάνουν με τον αγωνιστικό σχεδιασμό μιας ομάδας. Αυτή η τρέλα, η ωραία τρέλα, ως ένα σημείο όμως. Προφανώς και όλοι γουστάρουμε να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Ίσως λίγο παραπάνω εμείς, έστω κι αν αυτό σημαίνει περισσότερα τηλέφωνα, αδιάκοπο ψάξιμο, πληροφορίες, διασταύρωση και όλα τα παρελκόμενα.

Ξεκάθαρα, ο κόσμος έχει τη δική του αγωνία, την δική του επιθυμία να αρχίσει να ενημερώνεται. Πολλές φορές στο όριο της υπερβολής. Όσο υπερβολική είναι και η αγάπη του για την ομάδα την οποία υποστηρίζει. Εν προκειμένω για τον ΑΡΗ, ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι, που αναμένονται πολλές αλλαγές. Και δεν το λέμε εμείς αυτό, το είπε ο ίδιος ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε προ καιρού, περιγράφοντας το στίγμα όλων όσων αναμένονται να γίνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όλοι γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε πόσο παρεξηγημένη είναι η λέξη «υπομονή», ιδιαίτερα στον ΑΡΗ, που τόσα πολλά πέρασε τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος διψάει για διακρίσεις, διψάει για τη δημιουργία ενός συνόλου που θα κάνει το βήμα παραπάνω και θα φτάσει, επιτέλους, στην κατάκτηση ενός τίτλου και μιας αξιοπρεπέστατης πορείας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλοι το θέλουν, όλοι το θέλουμε.

Ουδεμία διάθεση να ψέξω τον κόσμο για την στάση του το τελευταίο διάστημα. Δεν είμαι υπέρ του… ο κόσμος έχει πάντα δίκιο, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό ισχύει. Μη φτάνουμε όμως στα όρια της υπερβολής και της… τρέλας. Υπάρχει το παράλογο, αλλά και το λογικό και ειλικρινά πολλές φορές βάζω τον εαυτό μου στη θέση των συναδέλφων που έχουν καθημερινή τριβή με τον κόσμο στα ραδιόφωνα και στις διαδικτυακές εκπομπές. Όλα όμως έχουν το μέτρο τους.

Μίλησα προηγούμενος για λογικό και παράλογο. Παράλογο λοιπόν είναι να εκφράζεται η άποψη ότι ο ΑΡΗΣ καθυστέρησε. Έχει ανανεώσει ήδη ένα συμβόλαιο, έχει προχωρημένες επαφές με παίκτες και αναμένουμε τις ανακοινώσεις. Είμαστε μόλις στην 2η μέρα του Ιουνίου. Τυπικά παίκτη δεν μπορείς να πάρεις, παρά μόνο σε ένα μήνα ακριβώς. Και μην φέρνετε στο μυαλό σας το παράδειγμα του Νταρίντα. Εκείνος δεν έπαιζε και ήρθε γρήγορα, γιατί υπήρχαν… άμεσες υποχρεώσεις. Τώρα ο ΑΡΗΣ θα παίξει ξανά επίσημο ματς στις 27 Ιουλίου. Και προφανώς δε λέω να πάρει όλους τους παίκτες του στις 26 Ιουλίου…

Αλήθεια, πόσο εύκολο θεωρείτε πως είναι ένας παίκτης σήμερα, αύριο να φύγει από εκεί που είναι και να πάει κάπου αλλού. Φέρτε τον εαυτό σας στη θέση του. Εσείς, θα το κάνατε; Δε θα θέλατε ξεκούραση, διακοπές και μετά βλέπουμε; Έτσι δεν είναι; Το «θέλω» και το «μπορώ» σε αυτές τις περιπτώσεις δεν συμβαδίζουν πάντα με το «έρχομαι». Θα χρειαστεί χρόνος. Σίγουρα υπάρχου περιπτώσεις «Νταρίντα» που θα έρθουν νωρίς στην ομάδα, αλλά… υπομονή.

Για μένα προσωπικά, το ιδανικό σενάριο θα είναι όταν ο ΑΡΗΣ φύγει για Βουλγαρία για το στάδιο της προετοιμασίας του εκεί, να έχει «φτιάξει» το ρόστερ του σε ένα ποσοστό κοντά στο 70%. Να έχει καλύψει τις βασικές ανάγκες του (χαφ, φορ, εξτρέμ) και να έχει μπροστά του λίγο χρόνο για τις υπόλοιπες κινήσεις του. Μέχρι τότε να έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα του Πάλμα και όσες περιπτώσεις πωλήσεων και αποδεσμεύσεων μπορεί να προκύψουν.

Είναι μία διαδικασία κι όπως κάθε διαδικασία, έτσι κι αυτή έχει τον τρόπο της.

ΥΓ: Το διαδίκτυο έχει προσφέρει πολλά στο κομμάτι της άμεσης επικοινωνίας και της επαφής. Έχει και πολλά στραβά όμως. Εικάζω ότι αυτή η ανυπομονησία μερίδας του κόσμου πηγάζει κι από το βομβαρδισμό ειδήσεων και ονομάτων που δέχεται καθημερινά. Συμβουλή μου είναι να μάθετε να φιλτράρετε ποιος λέει, τι λέει και που το λέει. Και τι είναι αυτός που το λέει.

ΥΓ1: Ο Τσαλτίδης λέει συνεχώς «αν δεν το γράψει το AllAboutARIS δεν ισχύει. Προφανώς δεν είναι έπαρση. Δείξτε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε όλους εμάς που έχουμε καθημερινή τριβή με το ρεπορτάζ. Και δε μιλάω μόνο για τούτο εδώ το σάιτ. Δεν είναι ότι ξέρουμε και δεν θέλουμε να σας πούμε ή ότι μας δίνει γραμμή η ΠΑΕ. Πιστέψτε με, δυο φορές τον χρόνο εδώ και 25 χρόνια το ίδιο πράγμα κάνω.

ΥΓ2: Λίγο ακόμη υπομονή…

ΥΓ3: Sorry για το σεντόνι.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X