Ένα βράδυ Πέμπτης, που ένας οργανισμός αποζητά ανατροπή και… εξιλέωση!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Έλεγα σε έναν καλό μου φίλο τη Δευτέρα… “να κοιμηθούμε σήμερα και να ξυπνήσουμε την Πέμπτη”.

Για μία εβδομάδα ο ΑΡΗΣ ζει στην… τσίτα και στα κόκκινα για την δεύτερη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την οποία έφτασε επιτέλους η ώρα!

Από το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, όλο το κλαμπ ζει και αναπνέει για το αποψινό βράδυ. Το βράδυ στο οποίο η ομάδα αναζητάει μία μεγάλη ανατροπή αλλά και μία εξιλέωση για ό,τι έχασε μέσα από τα  χέρια της με Μόλντε και Αστάνα.

Δύο φορές που ο ΑΡΗΣ άγγιξε την ανατροπή αλλά τελευταία στιγμή την έχασε μέσα από τα χέρια του. Θα είναι η τρίτη και φαρμακερή; Είναι στο χέρι του ΑΡΗ και της τύχης που σίγουρα θα χρειαστεί. Είναι αναγκαία και αυτή στον αθλητισμό.

Είναι αναγκαία και απόψε. Δεν είναι καθόλου εύκολο το έργο της ομάδας. Αντιθέτως υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο.

O ΑΡΗΣ έχει το know how ως οργανισμός για να κάνει τη δουλειά κατά το ήμισυ σε πρώτη φάση. Φέτος έχει την πρόκληση να το φτάσει μέχρι τέλους.

Το αποψινό ματς μπορεί να εξελιχθεί σε πεμπτουσία της τακτικής για τους δύο πάγκους ή σε ένα… ροντέο που νικητής θα βγει όποιος το θέλει πιο πολύ ή του… κάτσουν οι στιγμές.

Μίας και πιάσαμε τις συγκεκριμένες, ο ΑΡΗΣ πρέπει να εκμεταλλευτεί τις δικές του. Είχε δίκιο ο Μπούργος χθες όταν το υπερτόνιζε. Δεν υπάρχει περιθώριο να σπαταληθούν ευκαιρίες όπως του Μαντσίνι ή του Καμάτσο στο Τελ Αβίβ.

Για να αυξήσει τις πιθανότητες σκοραρίσματος η ομάδα του Μπούργος, θα πρέπει να έχει και περισσότερες επιθέσεις. Άρα θα πρέπει να πιέσει πολύ περισσότερο πάνω στη μπάλα και παράλληλα να έχει πολύ περισσότερη κίνηση με ή χωρίς αυτήν στα πόδια της.

Πρόκειται για δύο στοιχεία που έλειψαν στο Τελ Αβίβ και επηρέασαν την εικόνα του ΑΡΗ, ο οποίος πέρυσι με τον Μπούργος… έβγαζε το ψωμί του κάνοντας επίθεση μέσα από την άμυνά του. Το έκανε και τον πρώτο χρόνο του Μάντζιου.

Φυσικά η ομάδα φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα τη φυσική κατάσταση ή την ετοιμότητα να πάει σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού ανά διαστήματα. Μπορεί όμως να κάνε πεντάλεπτα… κύματα πίεσης και να εκμεταλλευτεί τα εύκολα λάθη της Μακάμπι όταν δέχεται πίεση, στη δυσκολία της να κρατήσει τη μπάλα σε τέτοιες καταστάσεις.

Υπάρχουν και άλλα που μπορούν να καταγραφούν. Θέλει περισσότερο παιχνίδι από τον άξονα. θέλει πενυαμτική εγρήγορση για να περιοριστεί το περιθώριο του λάθους. Θέλει, θέλει πολλά, με τη λογική ότι θα πάμε για μεγάλο διάστημα με το 0-0.

Οσοι βρεθούν αύριο στο γήπεδο, οφείλουν να επιδείξουν… γαϊδουρινή υπομονή. Είναι ένα ματς που η διάρκεια του ενδεχομένως να φαντάζει ατελείωτη από ένα σημείο και μετά. Ο ΑΡΗΣ όμως καλείται να παίξει και ένα παιχνίδι υπομονής και προσοχής στη λεπτομέρεια, ειδικά όταν στα προηγούμενα παιχνίδια του έδειξε ότι ανασταλτικά δεν μπαλανσάρει καλά και οφείλει να μην δώσει δικαιώματα.

Ακόμα και ένα γκολ νωρίς μπορεί να δώσει άλλη ώθηση σε ομάδα και κόσμο, μπορεί όμως να αποτελέσει και παγίδα αν δεν το αξιοποιήσεις σωστά. Αν ξεφύγεις από τα λογικά επίπεδα του ενθουσιασμού και παρασυρθείς, μπορεί να το πληρώσεις.

Οι αναλύσεις όλων αυτών των ημερών τελειώνουν σιγά-σιγά. Η ώρα της σέντρας δεν αργεί και θα δούμε επιτέλους τί έχει στο μυαλό του και ο Μπούργος. Τα χαρτιά του παρέμειναν… ερμητικά κλειστά όλες αυτές τις μέρες. Η λογική λέει 4-2-3-1 με 2-3 ερωτηματικά ή 4-4-2 με περίπου τα ίδια. Εγώ ως σκέψη -και θεωρητικά πάντα- δεν αποκλείω και ένα 3-5-2 που “οχυρώνει” τον άξονα, χωράει ένα 10ρι συν δύο φορ αλλά ακυρώνει τα εξτρέμ σου. Ολα είναι ανοικτά.

Το βράδυ είναι ήδη μεγάλο και μπορεί να εξελιχθεί ακόμα μεγαλύτερο, σε διάρκεια αλλά και ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αν αυτό είναι ευχάριστο, θα μιλάμε για μία μεγάλη υπέρβαση. Αν όχι, ο ΑΡΗΣ προχωράει και η ζωή δεν σταματάει. Απλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρει τα αίτια άλλης μία ευρωπαϊκής αποτυχίας….

Μακάρι να μην χρειαστεί κάτι τέτοιο. Για την ώρας ας το πιστέψει, όπως νομιμοποιείται από τις ρεαλιστικές πιθανότητες που έχει για να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο “Βικελίδης”, όπως αναμένεται ειδικά απόψε, όλα είναι αλλιώς!

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X