Ο Μπένετ γεννήθηκε μέσα στο ποδόσφαιρο

από Νίκος Παπαδόπουλος

To life story του Τζούισον Μπενέτ δεν είναι μεγάλο. Δεν έχει το “γεμάτο” βιογραφικό ή να επιδείξει πολλά επιτεύγματα.

Ένας 19χρονος εξτρέμ που ακόμα είναι στα σπάργανα της καριέρας του και φιλοδοξεί σε καλύτερες μέρες από αυτές που έζησε το τελευταίο εξάμηνο στη Σάντερλαντ. Μία ανώμαλη προσγείωση στην παρουσία του στο Νησί, μετά την καλή πρώτη χρονιά που είχε πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ με 19 συμμετοχές.

Είναι ένα ακόμα παιδί από τη λατινική Αμερική που από μικρό ονειρευόταν το ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό στερέωμα. Ένα παιδί που μπήκε στο ποδόσφαιρο πολύ πριν φορέσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά παπούτσια για να αγωνιστεί στην Χερεντιάνο.

“Ο πατέρας μου με πήρε από το χέρι και με πήγε στο ποδόσφαιρο

Ο Μπένετ μεγάλωσε σε μία άκρως ποδοσφαιρική οικογένεια και ήταν δύσκολο να μην πάρει αυτόν τον δρόμο. Και όλα ξεκινούν από τον πατέρα του.

Ο Τζούισον Μπένετ ο πρεσβύτερος ήταν και αυτός ποδοσφαιριστής, φορώντας και αυτός το εθνόσημο στο στήθος όπως και ο θείος του αγωνιζόταν στη Σάπρισα, όντας μέλος της ομάδας που έπαιξε με τη Λίβερπουλ το 2005 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο Μπένετ έχει ακόμη δύο αδέλφια που παίζουν. ποδόσφαιρο και τα… άφησε στις ακαδημίες της Χερεντιάνο όταν μετακόμισε στην Αγγλία.

” Ο πατέρας μου με πήρε από το χέρι και με πήγε στο ποδόσφαιρο. Οταν ακούν το όνομά μου, όλοι τον θυμούνται. Είναι αυτός που μου έμαθε να δουλεύω με ταπεινότητα και να ζω τις στιγμές του ποδοσφαίρου”, θα δήλωνε ο Μπένετ το 2020, λίγο πριν κάνει το βήμα στην Ευρώπη.

Μία ταπεινότητα που έβγαλε την περίοδο που αγωνίζεται στην Αγγλία, χρησιμοποιώντας το λεωφορείο για τις μετακινήσεις του και με έναν φίλο της Σάντερλαντ να τον κάνει viral στο “Χ”.

 

Τα αγγλικά, ο πατέρας-μέντορας, ο Νάβας και η Σάντερλαντ

Ένα από τα πρώτα του προβλήματα στο Νησί ήταν η γλώσσα. Ως κλασσικός λατίνος δεν το… είχε με τα αγγλικά και δυσκολεύτηκε αρκετά στην αρχή. “Δεν είναι εύκολο να συνεννοηθείς μαζί του αλλά το απολαμβάνει. Χαμογελάει και περιμένει απλά να πάρει μία μπάλα στα πόδια και να τρέξει” δήλωσε άνθρωπος της Σάντερλαντ για τον Μπένετ, ο οποίος σε κάθε βήμα έχει δίπλα τον πατέρα του.

Είναι ο μέντοράς του και ο άνθρωπος που προσπαθεί να τον κρατάει προσγειωμένο σε κάθε του βήμα. Για αυτό ακόμα και όταν προέκυψε το ενδιαφέρον της Σάντερλαντ δεν… βούτηξε κατευθείαν στην ευκαιρία. Μίλησε με συμπατριώτες του στην Ευρώπη και με πιο εξέχουσα προσωπικότητα τον Κέιλορ Νάβας.

Η Σάντερλαντ είχε δώσει 1,3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και τα 3 εκατ. που όρισε ως ρήτρα για το καλοκαίρι δείχνει ότι τον πιστεύει. Πέρυσι της… βγήκε, φέτος όμως τα πράγματα δεν κύλησαν το ίδιο καλά. Μένει να φανεί εάν τους επόμενους μήνες στον ΑΡΗ θα βρει τον ρυθμό και τις καλές εμφανίσεις που χρειάζεται.

Προτεινόμενα Άρθρα