Ένα σύμφωνο και μία θέση…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ματέο Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία. Τους χωρίζει… ένα σύμφωνο. Οχι όμως μόνο αυτό, όπως αποδεικνύεται…

Ο Ισπανός ήρθε το περασμένο καλοκαίρι για να αποτελέσει τον “μαέστρο” της επίθεσης του ΑΡΗ, με έναν… ανάμεικτο 1ο γύρο και έναν προπονητή που δείχνει να προτιμάει κάτι διαφορετικό. Οχι άδικα, αλλά υπάρχει και… αλλά.

Ο Γκαρσία είναι ίσως ο πιο αγαπημένος παίκτης του Πάρντου και τον έχει καθιερώσει στον άξονα. Δεν είναι τόσο δημιουργικός όσο ο Μάνου, ούτε κάνει αριθμούς. Έχει όμως μία αστείρευτη ενέργεια και είναι εργάτης πολυτελείας, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Ο Γκαρθία… δεν είναι όλα αυτά. Έχει όμως την ποιότητα και την κλάση για να εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί επιθετικά. Και φυσικά πρόκειται για έναν παίκτη-κεφάλαιο στο φετινό ρόστερ. Μία επένδυση την οποία ο ΑΡΗΣ θέλει και πρέπει να εξαργυρώσει.

Ο τρόπος να χωρέσουν και ο… Νταρίντα

Ο Ματέο την ίδια ώρα δεν βγαίνει από την ενδεκάδα και δικαίως γίνεται αυτό. Ο Πάρντιου μπορεί να χωρέσει τον Αργεντινό με τον Ισπανό με ένα πλάνο που δοκιμάστηκε πετυχημένα φέτος. Δηλαδή την αξιοποίησή τους ως εσωτερικούς μέσους πίσω από τον επιθετικό. Ένα πλάνο που δεν αποκλείεται να τεθεί σε εφαρμογή κόντρα στον Παναιτωλικό.

Τί γίνεται όμως όταν σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμος ο Βλάντιμιρ Νταρίντα;

Ο Τσέχος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον ρόλο του μονού χαφ τόσο εύκολα, για να αφήσει χώρο μπροστά για Μάνου και Ματέο. Αντιθέτως μπορεί να αγωνιστεί κάλλιστα ως εσωτερικός μέσος με έναν εκ των δύο.

Εάν οι Ετέμπο και Νταρίντα θεωρηθούν δεδομένοι, πάλι οι Ματέο και Μάνου μπορούν να χωρέσουν στο ίδιο σχήμα. Μόνο όμως με τη μετατόπιση του Αργεντινού στη δεξιά πλευρά, για να προσφέρει και αυτό που ψάχνει ο ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή στην αγορά. Δηλάδή εξτρέμ με αριστερό πόδι για τη δεξιά πλευρά.

Ο Πάρντιου βέβαια προτιμάει τον Γκαρσία στον άξονα και αυτό ίσως διατηρήσει τον Μάνου περιορισμένο, μέχρι να αλλάξει η εικόνα του ενός από τους δύο.

Η παραπάνω κατάσταση αναδεικνύει και την πληρότητα που δημιουργείται μεσοεπιθετικά για τον ΑΡΗ, μέσα από την οποία ο Άγγλος καλείται να βρει και την κατάλληλη ισορροπία. Είτε και με τους δύο στα πλάνα του είτε με μόνο τον έναν. Το πρώτο πάντως δεν είναι ανέφικτο…

 

Προτεινόμενα Άρθρα