Έξι εξτρέμ κάνουν… σχεδόν έναν Μορόν

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν τη φετινή σεζόν ο ΑΡΗΣ περηφανευόταν για την παραγωγικότητα των εξτρέμ του, έχοντας πάντα ως μορφή παραπόνου την απουσία ενός φορ να συμβάλλει στο γκολ και να τον αξιοποιούν οι περιφερειακοί.

Φέτος τα δεδομένα αντιστράφηκαν διότι υπάρχει ένας παραπάνω από αξιόπιστος επιθετικός, αλλά όχι με την κατάλληλη υποστήριξη από τους πλάγιους επιθετικούς της ομάδας. Πάμε όμως να το δούμε και με νούμερα.

Ο Λορέν Μορόν έχει 17 γκολ στο πρωτάθλημα… Από εκεί και πέρα υπάρχουν έξι εξτρέμ. Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Σαμόρα, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος και ο Μενέντες που “έφυγε”. Αυτοί είναι οι πλάγιοι που έχουν σκοράρει φέτος για τον ΑΡΗ, έχοντας συνολικά 16 γκολ.

Ολοι αυτοί μαζί λοιπόν, δεν φτάνουν για ένα τέρμα την μέχρι τώρα επίδοση του Μορόν στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός έχει 87 τελικές και οι υπόλοιποι έξι 135, μέσα από τις οποίες έφτασαν τα 16 γκολ.

Νούμερα που δεν χρειάζονται για να αναδείξουν τη σημασία του Μορόν στον φετινό ΑΡΗ, αλλά περισσότερο δημιουργούν προβληματισμό για τα άκρα του ΑΡΗ και τη συνεισφορά τους στο γκολ. Στα τρία από αυτά τα 16 γκολ υπάρχουν πέντε αστερίσκοι μάλιστα. Και αυτό διότι τα δύο του Σαμόρα ήρθαν σε ρόλο φορ, τα δύο του Φετφατζίδη ως ’10ρι” και το μοναδικό του Λάζαρου ενώ έπαιξε στον άξονα. Δεν ξεκίνησαν δηλαδή με προσπάθειες από τα πλάγια.

Η περσινή επίδοση των εξτρέμ του ΑΡΗ σταμάτησε στα 23 γκολ, όσον αφορά το πρωτάθλημα, με τα 11 να ανήκουν στον Λουίς Πάλμα. Σε μία χρονιά δηλαδή που υπήρχε προβληματισμός για παίκτες όπως ο Ιτούρμπε και με τον Μαντσίνι να φεύγει στα μισά της σεζόν, οι εξτρέμ κατάφεραν πιάσουν ένα αρκετά καλό νούμερο που η φετινή… φουρνιά δύσκολα φαίνεται ότι θα φτάσει.

Προτεινόμενα Άρθρα