Έξι πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Χερμάν Μπούργος (vids)

από AllAboutARIS

Χερμάν Μπούργος. Ο  νέος προπονητής του ΑΡΗ, με τη συμφωνία να «κλειδώνει» σήμερα (17/2) στην Αθήνα. Alter ego του Ντιέγκο Σιμεόνε για δέκα χρόνια, ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Αργεντινής, «ήρωας» για την Ατλέτικο, αλλά και την Ρίβερ Πλέιτ, όπου έπαιξε για πέντε χρόνια κερδίζοντας…τα πάντα.

Ξεχωρίσαμε έξι στοιχεία της ποδοσφαιρικής ζωής του και σας τα παρουσιάζουμε. Αφήσαμε έξω το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και σταθήκαμε σε καθαρά ποδοσφαιρικά ζητήματα.

1. Όταν έβαλε τον Μουρίνιο στη θέση του

«Εγώ δεν είμαι ο Τίτο (σ.σ. Βιλανόβα τότε προπονητής της Μπαρτσελόνα). Θα σου ξεριζώσω το κεφάλι» ήταν τα… αθάνατα λόγια του σ’ ένα ντέρμπι της Μαδρίτης. Εννοείται πως ο Μουρίνιο απλά κάθισε στον πάγκο του.

2. H «Μαϊμού» και τα παρατσούκλια

Όχι μόνο ο ίδιος ο Μπούργος είναι «κάτοχος» ενός από τα πιο γνωστά παρατσούκλια στο ποδόσφαιρο, El Mono, δηλαδή η «Μαϊμού», χάρη στα μακριά μαλλιά του και την ευελιξία του ως τερματοφύλακας, αλλά λέγεται επίσης ότι έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά. Ο Χαβιέ Σαβιόλα ονομάστηκε για πρώτη φορά «ο μικρός λαγός» από τον Μπούργος, ο οποίος ήταν τότε «παλιός» στη Ρίβερ Πλέιτ.

3. Η τεχνολογία με τα γυαλιά

Σε έναν αγώνα κόντρα στη Χετάφε, το 2014, ο Χερμάν Μπούργος έγινε ο πρώτος προπονητής παγκοσμίως που χρησιμοποίησε την τεχνολογία των Google glasses κατά τη διάρκεια ενός ματς. Η συσκευή, η οποία είναι ένα ζευγάρι διακριτικά γυαλιά που δεν κρύβουν το οπτικό πεδίο από τον αγωνιστικό χώρο, προσφέρει στον κόουτς τη δυνατότητα να έχει μπροστά στα μάτια του στατιστικά του ματς ανά 30 δευτερόλεπτα. «Αυτό είναι το μέλλον», σχολίασε ο «El Mono».

4. Η ροκ μπάντα

Κρατώντας ένα μικρόφωνο κι ένα τύμπανο, δημιούργησε την ροκ μπάντα The Garb (που είναι τα αρχικά του ονόματός του Germán Adrián Ramón Burgos) στα τέλη του 1990 μέχρι τις αρχές του 2000. Διάστημα στο οποίο ήταν ποδοσφαιριστής σε Ρίβερ Πλέιτ, Μαγιόρκα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

5. Ο Τσόλο και η «Μαϊμού»

Παλιοί συμπαίκτες στην Εθνική Αργεντινής και την Ατλέτικο Μαδρίτης, στενοί συνεργάτες για μία δεκαετία. «Είναι μία συγγένεια που δεν περιγράφεται με λόγια» είχε πει ο Μπούργος για τον Σιμεόνε.

6. Φανατικός οπαδός του Μπιέλσα

Ο Μπιέλσα είχε εμπιστευθεί τον Μπούργος σε όλα τα παιχνίδια της Αργεντινής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, στα οποία κατέκτησε εμφατικά την κορυφή του πίνακα της Νότιας Αμερικής με διαφορά 12 βαθμών από τον δεύτερο, κερδίζοντας 13 από τα 18 παιχνίδια και χάνοντας μόλις μια φορά.

Αντίθετα, στο Μουντιάλ ήταν σε όλα τα ματς στον πάγκο, με τον Σιμεόνε να περιγράφει τις αντιδράσεις του Μπούργος, μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής:

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον θυμό κάποιου που έχει παίξει σε όλα τα προκριματικά και έχει απορριφθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, σηκώθηκε και πήρε τον προπονητή στην αγκαλιά του. Όλοι κλαίγαμε αλλά κανείς δεν στράφηκε εναντίον του, αυτό δείχνει την αρχοντιά του άντρα».

Και ο Μπούργος είπε πρόσφατα στο ESPN ότι πιστεύει ότι ο Μπιέλσα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, προσθέτοντας: «Ο Μπιέλσα είναι δημιουργός προπονητών. Είναι το κολέγιο του προπονητή».

 

Προτεινόμενα Άρθρα