Έρευνα από την UEFA για τις συλλήψεις των ποδοσφαιριστών της Λέγκια

από AllAboutARIS

Όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα της Αλκμάαρ με την Λέγκια Βαρσοβίας μπαίνουν στο μικροσκόπιο της UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία διέταξε έρευνα και περιμένει περισσότερες πληροφορίες, όπως επισημαίνει σε σχετική ενημέρωση.

«Σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA, οι Επιθεωρητές Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA διορίστηκαν (6/10) για να διεξαγάγουν έρευνα σχετικά με περιστατικά που φέρεται να συνέβησαν μετά τον αγώνα της φάσης των ομίλων της UEFA Europa Conference League μεταξύ AZ Αλκμααρ και Λέγκια Βαρσοβίας στις 5 Οκτωβρίου 2023 στην Ολλανδία. Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα γίνουν διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο», ανέφερε η UEFA στην ανακοίνωση αυτή.

Η αστυνομία της Ολλανδίας συνέλαβε δύο παίκτες της Λέγκια Βαρσοβίας μετά το τέλος του αγώνα, με τους ποδοσφαιριστές τελικά να μένουν ελεύθεροι να επιστρέψουν στη χώρα χθες το βράδυ. Όπως αναφέρουν στην Ολλανδία οι τοπικές Αρχές οι δύο παίκτες κατηγορήθηκαν για τραυματισμό υπαλλήλων της Αλκμάαρ.

Οι παίκτες, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Πολωνία, είναι οι Ράντοβαν Πάνκοφ και Τζόσουε,. Στα ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι κλήθηκε ο Πολωνός πρέσβης από το υπουργείο εξωτερικών για να εξηγήσει τι συνέβη αλλά και για να του μεταφερθεί η δυσαρέσκεια για τα όσα έγιναν.

Προτεινόμενα Άρθρα