Έρευνα FIFA: Πάνω από το 50% των παικτών σε Euro 2020 και Copa Africa δέχθηκαν διαδικτυακές επιθέσεις

από AllAboutARIS
Σοκάρουν τα ευρύματα της τελευταίας της έρευνας της FIFA, με τουλάχιστον έναν στους δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο περασμένο Euro και το Copa Africa να έχουν πέσει θύματα ρατσιστικής, ομοφοβικής ή άλλου είδους επίθεσης στο διαδίκτυο.

Στο γήπεδο ήταν η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του ευρωπαϊκού και του αφρικανικού ποδοσφαίρου αντίστοιχα. Εκτός αυτού και εν προκειμένω στα social media, το Euro 2020 και το Copa Africa του περασμένου χειμώνα εξελίχθηκαν σε πεδίο «εμετικών», ανώνυμων επιθέσεων προς τους ποδοσφαιριστές. Και όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε η FIFA, οι επιθέσεις δεν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, αλλά αντίθετα, έπεσε «θύμα» τουλάχιστον ένας στους δύο παίκτες που αγωνίστηκαν στα δύο τουρνουά!

Τα ευρήματα της έκθεσης της παγκόσμιας αρχής είναι σοκαριστικά, καθώς συγκεκριμένα, το 55% των διεθνών υπέστη online επίθεση οποιασδήποτε μορφής. Από το σύνολό τους, το 40% των σχολίων είχε ομοφοβικό χαρακτήρα και το 38% ρατσιστική χροιά. Ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των επίμαχων σχολίων που έλαβαν οι ποδοσφαιριστές προήλθε από οπαδούς της ίδιας τους της χώρας.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, άλλωστε, ήταν ο τελικός του Euro και η «βροχή» από ρατσιστικά σχόλια που ακολούθησε στα social media με αποδέκτες τους Μπουκαγιό Σάκα, Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ για τα χαμένα τους πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα».

Μετά και τα αποτελέσματα της έρευνας, η FIFA σχεδιάζει πλέον την εισαγωγή εξειδικευμένης υπηρεσίας φιλτραρίσματος ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, η οποία θα καθιστά λιγότερο ευδιάκριτα στον αλγόριθμο των εφαρμογών τις διάφορες επιθετικές αναρτήσεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X