Έριξε την Εσπανιόλ με γκολ στο 93′ η Βαλένθια, ξεμπέρδεψε με την παραμονή και η Κάντιθ

από AllAboutARIS

Με αμείωτο το ενδιαφέρον συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η 37η (προτελευταία) αγωνιστική της φετινής La Liga, με τη συναρπαστική μάχη για την παραμονή να τραβάει πάνω της τα βλέμματα!
Στο παιχνίδι της βραδιάς με την πιο συναρπαστική εξέλιξη, η Εσπανιόλ βρέθηκε «μια ανάσα» από το να φύγει με τεράστιο διπλό παραμονής από την έδρα της Βαλένθια, έχοντας ανατρέψει το εις βάρος της 1-0, αλλά ισοφαρίστηκε με γκολ στο 93’ και υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, ενώ οι «νυχτερίδες» εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους!

Μεγάλη νίκη παραμονής πανηγύρισε η Κάντιθ, επικρατώντας 1-0 της Θέλτα με χρυσό σκόρερ τον Σομπρίνο στο 53′, εξασφαλίζοντας και εκείνη την παραμονή της, ενώ πλατιά χαμόγελα είχαμε και στις τάξεις της Χετάφε, η οποία νίκησε με 2-1 την Οσασούνα χάρη σε ένα γκολ του Μάτα στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης, πηγαίνοντας την ομάδα του στης ασφάλεια των 41 βαθμών.
Αλμερία και Βαγιαδολίδ έψαχναν επίσης τρίποντο παραμονής αλλά «κόλλησαν» στο 0-0, ενώ η μοναδική που έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό, Έλτσε, πανηγύρισε ανέλπιστη νίκη με 1-0 στο «Σαν Μαμές» και στέρησε τρεις πολύτιμους βαθμούς από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στη μάχη που δίνουν οι Βάσκοι για να βγουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Έτσι, μπαίνοντας στην τελευταία αγωνιστική, το μεγάλο ντέρμπι Βαγιαδολίδ
Παρά την ήττα της με 2-1 στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο, η Σοσιεδάδ εξασφάλισε την επιστροφή της μετά από 9 χρόνια στο Champions League, εκμεταλλευόμενη την ήττα της οριστικά 5ης Βιγιαρεάλ, με 2-1 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία συνεχίζει να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X