Έφερε Γιόνσον στην Αθήνα η ΑΕΚ

από AllAboutARIS

Ο Γενς Γιόνσον ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ και ο Δανός αμυντικός χαφ θα αποτελέσει-όπως όλα δείχνουν-την πρώτη της μεταγραφή.

Τον ποδοσφαιριστή συνοδεύει ο ατζέντης του και άλλοτε ποδοσφαιριστής, Μίκελ Μπεκ, αλλά και η σύζυγός του. Οι τρεις τους ταξίδεψαν από το Μόναχο για την Αθήνα και μέσα στη μέρα θα γίνουν οι τελικές διαπραγματεύσεις. Πάντως δεδομένου ότι το κασέ του Γιόνσον στην Κάντιθ ήταν 800.000 ευρώ, θα πρόκειται για ένα υψηλό συμβόλαιο, ενώ πιθανό ο παίκτης ως ελεύθερος να πάρει και ένα πριμ υπογραφής.

Ο 29χρονος Δανός, που αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, έμεινε ελεύθερος από την Κάντιθ, καθώς δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό λεπτών συμμετοχής για την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που διακρίνεται για τις αστείρευτες δυνάμεις του παίζοντας με μεγάλη ένταση και τις ασφαλείς μεταβιβάσεις.

Είχε φέτος 24 συμμετοχές και 1 ασίστ με την ομάδα της La Liga, η οποία τον είχε αποκτήσει το 2020 ως ελεύθερο από την Κόνιασπορ. Συνολικά μαζί της έπαιξε σε μια διετία σε 61 αγώνες.

Ο Γιόνσον άρχισε την καριέρα του στην πατρίδα του από την Άαρχους, με την οποία αγωνίστηκε από το 2011 μέχρι το 2016 (120 συμμετοχές-2 γκολ-4 ασίστ). Ακολούθησαν τέσσερις σερί σεζόν στην Τουρκία με την Κόνιασπορ όπου συνολικά είχε 119 συμμετοχές, 9 γκολ και 3 ασίστ.

Στο παρελθόν είχε παίξει σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Δανίας, ενώ στην Ανδρών κλήθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2020. Έκτοτε έχει κάνει πέντε εμφανίσεις, τρεις σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, μία για το Nations League και μία σε φιλικό.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X