Έφυγε με το «τρίποντο» από ματς-ροντέο στη Λαμία ο Πανσερραϊκός (vid)

από AllAboutARIS

Εκατέρωθεν «φωνές» για τη διαιτησία, νεύρα εντός και εκτός γηπέδου, αποβολή για κάθε ομάδα και εν τέλει «διπλό» (1-2) στη Λαμία για τον Πανσερραϊκό που έκανε σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα.

Επρόκειτο για δύο ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι, με τον Πανσερραϊκό να έχει μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς. Αφού πριν τη σέντρα ήταν ουραγός με μία ισοπαλία σε πέντε αγώνες, ενώ η Λαμία είχε πέντε βαθμούς.
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων απ’ την αρχή και μάλιστα μόλις στο 1ο λεπτό απείλησα. Με τον Φουρτάδο να φεύγει κάθετα και την άμυνα του Πανσερραϊκού να τον σταματάει με φάουλ προτού πατήσει περιοχή και γίνει πιο ζόρικη η κατάσταση.

Το μοτίβο παρέμενε ίδιο και κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το ΔΑΚ, με τον Μπετανκόρ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 13’. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι και το replay δεν έδειξε να τον δικαιώνει. Ωστόσο, το VAR τοποθετώντας τις γραμμές βρήκε ότι ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος ο επιθετικός των «λιονταριών».
Την πρώτη φορά το VAR γλίτωσε τη Λαμία (με την απόφαση στην παραπάνω φάση), τη δεύτερη έδωσε πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους. Το πολύ σκληρό φάουλ του Βλαχομήτρου τιμωρήθηκε με κίτρινη από τον Τσέτσιλα, ο οποίος έκανε onfield review και τη μετέτρεψε σε κόκκινη (23’).
Ο Πανσερραϊκός άρχισε να παίρνει την μπάλα στα πόδιά του, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 27’ λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά. Ο Τομάς μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά το γύρισμα για τον Μπετανκόρ, έκοψε η άμυνα της Λαμίας την ύστατη στιγμή.
Έχοντας αποδυναμωθεί η επίθεσή της, αφού ο Ενρίκες μεταφέρθηκε στην κορυφή για να καλυφθεί το κενό του Βλαχομήτρου, έψαξε να απειλήσει με ανορθόδοξο τρόπο η Λαμία. Έτσι έπραξε στο 28’ ο Φουρτάδο, με τον Γκουγκεσασβίλι να μπλοκάρει εύκολα.
Στο 36’ ο Πανσερραϊκός πήρε προβάδισμα με γκολάρα. Ο Δεληγιαννίδης με ρουκέτα νίκησε τον Κόστιτς, στέλνοντας την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ. Πλέον, ο απόλυτος έλεγχος του ματς πέρασε στα χέρια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προστάτεψαν δίχως πρόβλημα το προβάδισμά τους.
Πολύ πιο ωραίο και συναρπαστικό ήταν το δεύτερο μέρος. Παρότι οι οιωνοί δεν ήταν καλοί στο ξεκίνημα. Το ματς ήταν βαρετό στα πρώτα δέκα λεπτά περίπου, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν μετά την αποβολή των φιλοξενούμενων, με την οποία επανήλθε η αριθμητική ισορροπία. Ο Πετρούτσι αντίκρισε στο 57’ κίτρινη, η οποία ήταν η δεύτερη (είχε δει και στο 45’+4’). Από εκεί και μετά άλλαξε άρδην η εικόνα του αγώνα.
Ο Σατσιάς ετοίμασε τριπλή αλλαγή, ώστε να ψάξει πιο έντονα το γκολ της ισοφάριση, βλέποντας ότι η ομάδα του δεν υστερούσε πλέον αριθμητικά και λίγο πριν την κάνει έγινε το 0-2. Στο 63’ ο Λιάσος έκλεψε από τον Νούνιες και μοίρασε για τον Φαρές που με ωραία σέντρα βρήκε τον Μπετανκόρ, ο οποίος με απλό άγγιγμα της μπάλας νίκησε τον Κόστιτς.
Το πλάνο του Κύπριου τεχνικού δεν άλλαξε και έβαλε τρία νέα πρόσωπα στο γήπεδο, ενώ ανέβασε την ομάδα του στο γήπεδο. Δύο λεπτά μετά, η Λαμία βρήκε το 1-2. Οι γηπεδούχοι φόρτωσαν με παίκτες την περιοχή, ο Γκουίντο δεν μπόρεσε να εκτελέσει, αλλά το έκανε ο Ρινγκ, του οποίου το σουτ κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (67’).
Το φιλμ του αγώνα
Λαμία (Μαρίνος Σατσιας): Κόστιτς – Αντράντε, Κορνέζος, Γιαννούτσος (65’ Δοϊρανλής)- Ραντόνια (84’ Σιμόνι), Μέκιτς (65’ Γκουίντο), Νούνιες (84’ Σαραμαντάς), Ρινγκ – Φουρτάδο, Ενρίκες (65’ Μπίκοβ), Βλαχομήτρος.
Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι – Χαντάκιας, Μπέργκστρομ (60’ Καρασαλίδης), Ντάβιντσον – Δεληγιαννίδης, Στάικος (46’ Λιάσος), Χατζηστραβός (60’ Ζελέν), Περούτσι, Φαρές – Τομάς (75’ Ντέλετις), Μπετανκόρ






Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα