«Ήμουν τεμπέλης, άχρηστη η δίαιτα, ντροπή το VAR»

από AllAboutARIS

Ο Εντέν Αζάρ ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι, μετά από μερικά τελευταία χρόνια όπου ο Βέλγος παίκτης ήταν ελάχιστα πρωταγωνιστής, λόγω συνεχών τραυματισμών.

Συμφώνησε με τους Μαδριλένους να λύσει το συμβόλαιό του, παρόλο που του έμεινε ένας χρόνος, και αφού έλαβε αρκετές προτάσεις για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, από τη χώρα του και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του και να βάλει τέλος στην καριέρα του, αρχίζοντας να απολαμβάνει στιγμές με την οικογένειά του.

«Το να πηγαίνω στην προπόνηση ήταν έστω και λίγο χάλια, νομίζω. Ήμουν τεμπέλης», παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο France Football

Ο πρώην διεθνής Βέλγος διαβεβαιώνει ότι στην Ισπανία έχει δεχτεί τη χειρότερη μεταχείριση από τους αντιπάλους:
«Στην Premier δεν ήταν άσχημα, σεβάστηκαν το παιχνίδι και δεν έκαναν πολύ σκληρά τάκλιν μαζί σου, αλλά στην Ισπανία. είναι κακοί, τι πιο σκληρό.»

Ο Αζάρ διαβεβαιώνει ότι δεν θα ήθελε να κάνει καριέρα όπως αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο:

«Όχι. Δεν θα ήμουν εγώ. Μετά από μια προπόνηση, σε ένα κρύο μπάνιο για μια ώρα, όχι. Θέλω να είμαι με τους φίλους μου, σπίτι, να παίξουμε χαρτιά, να πιούμε μια μπύρα. Παίζω δύο ώρες με τα παιδιά μου στον κήπο. Ήταν η ανάρρωσή μου. Αν ήμουν σαν τον Κριστιάνο, αυτό είναι το παράδειγμα ενός καλού ποδοσφαιριστή, θα είχα καεί. Δεν πήγαινα γυμναστήριο κάθε τρεις μέρες, δεν έκανα τρεις ώρες φυσικοθεραπεία για να συνέλθω», συνέχισε.

Μια από τις πάντα επικρίσεις για τον Αζάρ ήταν ότι δεν είχε το ιδανικό του βάρος: «Δεν θα πω ότι έκανα κατάχρηση φαγητού. Δεν του έδινα σημασία. Αλλά δεν πήγαινα κάθε μέρα στα McDonald’s. Δεν αντέχεις δεκαέξι χρόνια ως επαγγελματίας. Μου αρέσει να τρώω, με φίλους και να πίνω ένα ποτό. Η δίαιτα είναι χάλια, είναι άχρηστη. Λοιπόν, δεν πειράζει αν θέλεις να παίξεις μέχρι τα 40. Ήξερα ότι αυτό δεν θα ίσχυε για μένα».

Ο Αζάρ διαβεβαίωσε ότι δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Από μικρός ήμουν οπαδός του Ζιντάν. Ο Ζιντάν ήταν εκεί, οπότε μου άρεσε η Ρεάλ. Η λευκή φανέλα της έχει μια γοητεία που δεν έχουν οι άλλες. Είναι ιδιαίτερη. Είναι διαφορετικός σύλλογος . Ακόμη και ο τρόπος παιχνιδιού δεν μου ταίριαζε, σε σύγκριση με άλλους συλλόγους. Αλλά ήταν το όνειρό μου. Δεν θα μπορούσα να σταματήσω την καριέρα μου χωρίς να έρθω εδώ. Η Ρεάλ είναι μεγαλύτερη από όλες. Είναι περίπλοκο να παίζεις. Ίσως έπρεπε να εξασκηθώ περισσότερο. Είχα επίσης λάθος τραυματισμούς σε λάθος στιγμές», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στους παίκτες που ξεχωρίζει:

«Ατομικά, ο Μέσι είναι ίσως ο μοναδικός. Μου άρεσε να τον βλέπω, είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία. Άπαιχτος, αδύνατο να του πάρεις την μπάλα. Ο Κριστιάνο είναι μεγαλύτερος παίκτης από εμένα, αλλά, όσον αφορά το καθαρό ποδόσφαιρο, ειλικρινά δεν νομίζω ότι ήταν καλύτερος από εμένα. Ο Νεϊμάρ, ίσως. Δεν βλέπω πολύ ποδόσφαιρο πια, μόνο τον αδερφό μου στην Άντερλεχτ, τους φίλους μου. Το VAR είναι ντροπή.»

Προτεινόμενα Άρθρα