“Ήταν μια παλικαρίσια νίκη”

από Γιώργος Γκάτος

Ο Κώστας Καζάνας, προπονητής της Κ19, μίλησε για τη μεγάλη νίκη της ομάδας νέων του ΑΡΗ, την δύσκολη συνέχεια και τους στόχους των “Κιτρινόμαυρων”.

“Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Δυσκόλεψε και κοινωνικά τους παίκτες αλλά και αγωνιστικά. Φάνηκε κιόλας νομίζω. Στο πρώτο παιχνίδι αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα προσαρμογής” σημείωσε αρχικά.

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια που καλείται να δώσει ο ΑΡΗΣ:

“Από εδώ και πέρα, μέσα από τις προπονήσεις θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε ρυθμό. Τα παιχνίδια θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον ρυθμό που είχαμε πριν από την πανδημία.”

Για την ανατροπή και το αήττητο σερί:

“Αν μπορούμε να δώσουμε έναν τίτλο για το παιχνίδι είναι «Μια παλικαρίσια νίκη». Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, στο πρώτο 20λεπτο, χρειάζεται ψυχικά αποθέματα και «μαγκιά» για να το πω λαϊκά. Παράλληλα, χρειάζεται να αλλάξεις ρυθμό και τρόπο παιχνιδιού. Είναι μια νίκη που θα μας ανεβάσει το ηθικό και θα μας βοηθήσει στην προσαρμογή γιατί όταν κερδίζεις η αλήθεια είναι ότι παίζεις με άλλο αέρα, αντιμετωπίζεις διαφορετικά τις προπονήσεις.”

Για τον στόχο του ΑΡΗ:

Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να τερματίζουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο μακροχρόνιος στόχος είναι οι παίκτες να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται στην πρώτη ομάδα και να καθιερωθούν. Μέσα από τον αγωνιστικό στόχο να έρθει και ο μακροχρόνιος. Βλέπουμε παιχνίδια και προπονήσεις και προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους παίκτες”.

Για την παρουσία του Μαρμαρίδη και την διαθεσιμότητα Μπαγκαλιάνη, Μπακούτση, Μαρτίνη:

“Αυτό δεν το γνωρίζω΄. Το πιο πιθανό είναι να μην τους έχουμε. Ο στόχος είναι προωθηθούν παίκτες που δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στην πρώτη ομάδα. Για να εξυπηρετήσουμε αυτό τον σκοπό, δεν υπάρχει και λόγος να τους φέρουμε. Αν τα παιδιά θέλουν ρυθμό και το αποφασίσει η πρώτη ομάδα, εμείς θα τους δεχθούμε με πολύ μεγάλη χαρά. Από την άλλη, συνεχίζουμε τον δικό μας στόχο, να αναδειχθούν τα παιδιά που βρίσκονται τώρα στην Κ19”.

Προτεινόμενα Άρθρα