ΑΕΚ – Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-2: Πρόκριση για την Ένωση με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού (vids)

από AllAboutARIS

Η ΑΕΚ βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο στη ρεβάνς της OPAP Arena, αφού η Ντιναμό Ζάγκρεμπ προηγήθηκε με 2-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με δύο “χτυπήματα” στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως, η Ένωση έκανε  ανατροπή και πανηγύρισε μία ανέλπιστη πρόκριση στα Playoff του Champions League.

Το παιχνίδι
Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και “απείλησε” στην πρώτη φάση του αγώνα, με τον Χατζισαφί να κάνει ωραία ενέργεια και πάσα στον Πινέδα, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η ΑΕΚ προσπάθησε να “πιέσει” την άμυνα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αφού το γκολ έψαχναν και οι Κροάτες. Ο Μπουλάτ έχασε μάλιστα μία καλή ευκαιρία στο 13′, με το σουτ του υπό καλές προϋποθέσεις να περνάει άουτ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να επιτίθενται κατά κύματα και ο Τσούμπερ βρέθηκε επίσης κοντά σε ένα γκολ, αλλά ο Λιβάκοβιτς και πάλι είπε “όχι”, αυτή τη φορά στον Ελβετό εξτρέμ της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ δεν γλίτωσε τελικά το γκολ, αφού αμέσως μετά, από γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Πέτκοβιτς πήρε την κεφαλιά και έστρωσε στον Μιχαϊλιτσένκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στάνκοβιτς, αλλά ο Σούταλο πήρε το “ριμπάουντ” και σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στο δεύτερο μέρος θέλοντας να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Στο 56′ Μετά από εξαιρετική αλλαγή από τα δεξιά στα αριστερά, ο Χατζισαφί με τη μία έστρωσε στον Πινέδα, αλλά το σουτ του Μεξικανού σταμάτησε στα σώματα. Στη συνέχεια ο Γιόνσον σούταρε εκ νέου με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσούμπερ είδε την κίνηση του Άμραμπατ στα δεξιά, όμως ο Μαροκινός δεν νίκησε τον τερματοφύλακα της εθνικής Κροατίας.

 

 

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ ήταν εκείνη που πέτυχε και δεύτερο γκολ παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης. Στο 65′ ο Λιούμπιτσιτς έβγαλε την πάσα στον Πέτκοβιτς εκτός περιοχή, ο οποίος τροφοδότησε ξανά τον Λιούμπιτσιτς, που κινήθηκε στο “κουτί” και με σουτ αμέσως σκόραρε.

 

Η ΑΕΚ επιχείρησε να απαντήσει αμέσως, όμως η Ντίναμο είχε καλή στιγμή και για τρίτο τέρμα, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει προσπάθεια του Σπίκιτς από τα δεξιά. Στο 78′ η Ένωση βρήκε δίχτυα με τον Μουκουντί, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος διεκδίκησε την μπάλα ήταν εκτεθειμένος.

Η ΑΕΚ στο 90+2′ κατάφερε να μειώσει ξεσηκώνοντας την OPAP Arena. Αραούχο έκανε το σουτ στην κίνηση και σκόραρε, μετά την κακή κεφαλιά του Πέτκοβιτς σε εκτέλεση κόρνερ. Πανηγύρισε με “Μ” για τον Μιχάλη. Στη συνέχεια φίλησε φανέλα με το όνομα του αδικοχαμένου οπαδού της Ένωσης.

Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν δραματικό… Στο 90+8′ το VAR παρενέβη για χέρι του Λιούμπιτσιτς στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιβάι Γκαρσία. Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε και ο Βίντα που ακολουθούσε σκόραρε.

 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Πινέδα (76′ Γαλανόπουλος), Άμπραμπατ (67′ Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Λιβάι.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μίσιτς, Μπούλατ, Σπίκιτς (86′ Μαρίν), Ιβανούσετς, Μικαϊλιτσένκο, Πέτκοβιτς.

Φωτορεπορτάζ:EUROKINISSI

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα