Ακόμα τρεις παραδέχθηκαν ότι ήταν στη Γαζή αλλά… κανένας δεν χτύπησε τον Άλκη!

από AllAboutARIS

Με ακόμα τρεις απολογίες συνεχίστηκε σήμερα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τον 6ο κατηγορούμενο, καθώς ο 5ος δεν μπορούσε να τοποθετηθεί λόγω κώλυματος του δικηγόρου του.

Οσα ακούστηκαν στο δικαστήριο κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τον 4ο κατηγορούμενο που απολογήθηκε χθες, αρνούμενοι όλοι ότι χτύπησαν ή είχαν κάποια επαφή με τον Άλκη.

“Συζητιέται αν θα πάμε στη Χαριλάου και να βρούμε οπαδούς του ΑΡΗ. Κατάλαβα ότι θα τους κυνηγούσαμε. Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι τέτοιο. Δεν το σκέφτηκα καλά. Ξεκινήσαμε να πάμε στη Χαριλάου. Μας είπαν να πάμε και πήγαμε. Δεν υπήρχε συνεννόηση. Μπροστά μας ήταν το Citroen γιατί ήξερε τους δρόμους. Κατέβηκα από τους τελευταίους. Από το σύνδεσμο πήρα έναν σιδερένιο σωλήνα, αλλά αντικείμενα δεν είδα. Το πήρα για παν ενδεχόμενο. Για να προστατέψω τον εαυτό μου. Γι’ αυτό το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ”, δήλωσε ο 6ος κατηγορούμενος, σημειώνοντας και αυτός -μετά τον 4ο- ότι είδε μόνο τον 2ο κατηγορούμενο να μαχαιρώνει τον Άλκη.

Ο 7ος κατηγορούμενος περιέγραψε το πώς έφτασαν στη Χαριλάου μέχρι τη στιγμή της επίθεσης. “Κατέβηκαν τρία άτομα από το Citroen και μας έκαναν νόημα να περιμένουμε. Ο 2ος κατηγορούμενος μας έκανε νόημα. Δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε. Δεν ήξερα αν ήταν Αρειανοί τα παιδιά. Τρία άτομα κατέβηκαν από το Polo. Έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησε η συμπλοκή. Αν έβλεπα να κρατούν όπλα δεν θα πήγαινα στη φασαρία. Μετά έμαθα ότι υπήρχαν δρεπάνια και μαχαίρια. Νόμιζα ότι όλοι πήγαν με τα χέρια τους. Είδα κάποιους να τρέχουν και να χτυπιούνται. Ήμουν πολύ μακριά. Μετά πήγα εγώ και ένας άλλο στο περιστατικό. Πήγα να μαλώσω. Είδα κάτω στη γωνία 3-4 άτομα και ένα παιδί ξαπλωμένο κάτω. Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να κρατάει ένα παιδί. Είδα τον 2ο να μαχαιρώνει έναν από τους φίλους του Άλκη. Σοκαρίστηκα, δεν πίστευα ότι κάποιος θα μαχαίρωνε εκείνη τη στιγμή. Έδωσα μια μπουνιά στο πρόσωπο στον έναν από τους φίλους του Άλκη. Είδα πολλά αίματα. Είδα κάτω το παιδί, σοκαρίστηκα και ξεκίνησα να φεύγω. Άκουσα να λένε πάμε, πάμε”, ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια, λέγοντας μάλιστα ότι πήγε για να… σώσει τον έναν φίλο του Άλκη και τελικά του έδωσε μία μπουνιά.

Για ακόμη μία φορά είναι προφανές σε όλους όσους δίνουν το “παρών” στη δίκη ότι υπάρχει στρατηγική από τους 12 κατηγορούμενος να πάρει ο 2ος πάνω όλη την ευθύνη για τη δολοφονία του Άλκη, τη στιγμή που όλοι παραδέχονται ότι ήταν εκεί και υπάρχει η έκθεση του ιατροδικαστή που επιβεβαιώνει μέσω dna ότι είχαν επαφή με τον Άλκη.

Λένε ότι πήγαν για να κυνηγήσουν -ακόμη ένα κοινό σημείο αναφοράς σε όλους- ενώ κουβαλούσαν μαζί τους τόσο βαρύ οπλισμό που παραπέμπει μόνο σε πόλεμο  ή σε δολοφονία στην προκειμένη περίπτωση.

Τη Δευτέρα η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του 5ου κατηγορούμενου και ακολούθως με τους τελευταίους τέσσερις, πριν το δικαστήριο διακόψει για περίπου 20 μέρες και η εισαγγελέας εξετάσει όλα τα πρακτικά της δίκης.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα