Ανάλυση αντιπάλων: Η επιστροφή του ΑΠΟΕΛ και η πρωτάρα Ζιλ Βιθέντε!

από AllAboutARIS

Η UEFA έκανε τον διαχωρισμό των γκρουπ για την κλήρωση του γ’ προκριματικού και το… ψάξιμο έχει ξεκινήσει για τους πιθανούς αντιπάλους του ΑΡΗ.

Στη λίστα των 5 ομάδων ή ζευγαριών διακρίνονται γνωστές και λιγότερο φημισμένες ομάδες. Κάποιες έχουν εμπειρία από Ευρώπη άλλες ξεκινούν τώρα αλλά ανήκουν σε υπολογίσιμο πρωτάθλημα.

Όπως η Ζιλ Βιθέντε, την 5η του περσινού πρωταθλήματος στην Πορτογαλία, που πήρε την υψηλότερη θέση στην ιστορία της και θα παίξει στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

Φυσικά η Ζιλ Βιθέντε μπαίνει στους ισχυρούς της κλήρωσης, δανειζόμενη το ranking της Πορτογαλίας. Δεδομένης της δυναμικής και της ιστορίας της θεωρείται μεγάλη επιτυχία η έξοδος στο Conference League παρόλα αυτά οι πορτογαλικές ομάδες είναι παραδοσιακά επικίνδυνες σε τέτοιες διοργανώσεις (Europa League & Conference).

Η “σταχτοπούτα” του Conference League τα τελευταία χρόνια κάνει κινήσεις που ανεβάζουν την αξία της και αυτή τη στιγμή κοστολογείται στα 18,6 εκατ.

Πολυτιμότερος παίκτης των Πορτογάλων είναι ο 24χρονος Ισπανός Φραν Ναβάρο που αγωνίζεται στην επίθεση. Η Ζιλ Βιθέντε χρησιμοποιεί ως έδρα το Cidade de Barcelos, χωρητικότητας 12.500

ΑΠΟΕΛ: “Διάλειμμα” και επιστροφή στην Ευρώπη

Για την ομάδα της Κύπρου δεν χρειάζονται συστάσεις. Έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ευρώπη με τις επιτυχίες του παρελθόντος αλλά πρόσφατα πέρασε “πέτρινη” περίοδο.

Ο ΑΠΟΕΛ απέτυχε να βγει στην Ευρώπη πέρυσι ενώ και η σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν την βρήκε πρωταθλήτρια στην Κύπρο όπως έχει συνηθίσει. Η επιχείρηση “επιστροφή” στην κορυφή ξεκινάει από το Conference για την ομάδα της Λευκωσίας και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την βουλγαρική Μπότεφ Πλόβντιβ στον 2ο προκριματικό.

Το ρόστερ της αξίζει 14.4 εκατ. και ο Γεωργιανός Giorgi Kvilitaia φαντάζει το πιο μεγάλο όνομα (τραυματίας αυτή την περίοδο). Πρόσφατα οι Κύπριοι απέκτησαν και τους Κρέσπο-Φεράρι από την ελληνική SuperLeague.

Προτεινόμενα Άρθρα