Ανάλυση: “Μοίρασε” χρόνο σε όλους ο Μάντζιος

από Γιώργος Γκάτος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ

Ο Έλληνας τεχνικός του ΑΡΗ, μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σχεδόν σε όλους τους ποδοσφαιριστές του. 25 ποδοσφαιριστές έκαναν το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σοχάου και μόλις ένας δεν χρησιμοποιήθηκε, ο νεαρός γκολκίπερ Μακρής.

Στην διάρκεια της παραμονής του ΑΡΗ στην Αυστρία, προστέθηκε και ο Ντένις, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 26.

Κάτω από τα δοκάρια

Μια ενίσχυση και ένας τραυματισμός, επηρέασαν τα πλάνα του Άκη Μάντζιου για την προετοιμασία.

Ο Μάριος Σιαμπάνης πήρε 1,5 αγώνα στα πόδια του. Το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ολόκληρο τον αγώνα κόντρα στη Χάιντουκ Σπλιτ.

Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν ο άτυχος καθώς αγωνίστηκε μόλις ένα ημίχρονο κόντρα στους Σέρβους και έπειτα είχε ενοχλήσεις και τέθηκε νοκ-άουτ.

Τέλος, το ντεμπούτο του έκανε και ο Ντένις, βγάζοντας 90λεπτο κόντρα στους Ρώσους.

90λεπτα ο Δεληζήσης, ίδιος χρόνος για Μπεναλουάν-Ασλανίδη

Ο Γιώργος Δεληζήσης ήταν ο μοναδικός που έκανε δύο σερί 90λεπτα, στα δύο πρώτα παιχνίδια του ΑΡΗ. Παρτενέρ του ήταν ο Κυριάκος Ασλανίδης με τον Γιόχαν Μπεναλουάν, που στα δύο πρώτα παιχνίδια έπαιξαν εναλλάξ, ενώ χθες (7/7) αγωνίστηκαν μαζί στο βασικό σχήμα. Μόλις στο 70′, ο Γαλλοτυνήσιος στόπερ παραχώρησε τη θέση του στον Γιώργο Δεληζήση.

Περισσότερο χρόνο απ’ όλους ο Γκάνεα, μοιράστηκαν τη θέση Σούντγκρεν-Σάκιτς

Ο ανεβασμένος Κρίστιαν Γκάνεα αποτέλεσε σημείο αναφοράς των αγώνων στην Αυστρία, μετρώντας πάνω από 250′ λεπτά συμμετοχής στους τρεις αγώνες. Πήρε ανάσες για 10 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι, με τη μοναδική συμμετοχή του Απόστολου Μαρτίνη, ενώ έδωσε για λίγο τη θέση του και στον Παναγιώτη Τσαγκαλίδη, που αγωνίστηκε ως μπαλαντέρ στα άκρα της άμυνας και της επίθεσης.

Στην άλλη άκρη της άμυνας, Σούντγκρεν και Σάκιτς σχεδόν μοιράστηκαν τον χρόνο τους. Στο πρώτο παιχνίδι της προετοιμασίας, ο Χρήστος Μαρμαρίδης ξεκίνησε βασικός και σημείωσε το μοναδικό 45λεπτο του. Σούντγκρεν και Σάκιτς πήραν εναλλάξ τη θέση του βασικού, με τον πρώτο να χάνει το παιχνίδι κόντρα στη Χάιντουκ λόγω ενοχλήσεων.

Εκτεταμένο rotation στο κέντρο, χρόνος σε όλους

Ο Άκης Μάντζιος είδε τα χαφ του να μην βρίσκονται στον επιθυμητό βαθμό, αφού ο Σάσα έχασε προπονήσεις και ο Τζέγκο δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Επιστράτευσε τον Σάκιτς που είναι η δεύτερη θέση του, τον Ματέο Γκαρσία που έπαιζε σε μια αφύσικη θέση και τον νεαρό Κριμιτζά, δίπλα στον Χαβιέ Ματίγια.

Ο Ματίγια αγωνίστηκε σε κάτι παραπάνω από τρία ημίχρονα. Ο Σάσα είδε τον χρόνο του να αυξάνεται διαδοχικά, από 10′ σε 45′ και έπειτα 55′ λεπτά. Ο Σάκιτς όποτε, δεν έπαιζε στο άκρο της άμυνας, έπαιζε στα χαφ. Χθες έβγαλε ολόκληρο το παιχνίδι στα χαφ.

Ο Ματέο Γκαρσία αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στη Χάιντουκ Σπλιτ, ενώ ο νεαρός Κριμιτζάς συμπλήρωσε σχεδόν 90 λεπτά σε δύο αγώνες.

Αγωνίστηκαν όλοι μεσοεπιθετικά

Μεσοεπιθετικά, ο Έλληνας τεχνικός μοίρασε σχεδόν σε όλους παρόμοιο χρόνο συμμετοχής. Περισσότερο χρόνο είχαν οι Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα και Φακούντο Μπερτόγλιο. Απο πίσω ακολούθησαν οι Ντάνιελ Μαντσίνι, Μπρούνο Φελίπε, οι οποίοι μοιράστηκαν τον χρόνο στη κορυφή με τον Δημήτρη Μάνο.

Ένα ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Κώστας Χατζηπιρπιρίδης, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του ΑΡΗ κόντρα στη Χάιντουκ. Από δύο 20λεπτα μέτρησε ο Ιζέτ Χαϊροβιτς, ο οποίος χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Τέλος, ο νεαρός Ζήσης Σαλιάρης κατέγραψε συμμετοχή κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας, περνώντας στα τελευταία λεπτά.

Προτεινόμενα Άρθρα