Ανακαλύπτει τις δυνατότητές του και επανασυστήνεται

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ακόμα μία νίκη με ακόμη μία καλή εμφάνιση που δεν “τσαλακώνεται” τόσο από το άγχος που έφερε ο ίδιος ο ΑΡΗΣ στον εαυτό του κόντρα στον Ατρόμητο. Διότι αυτό έγινε χθες στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκινώντας κάπως ανάποδα.

Δεν ήταν τόσο κακός ο ΑΡΗΣ…Άστοχος ήταν.

Ισως να παρασύρθηκε και λίγο από τη διαδικασία διαχείρισης στην οποία μπήκε -όπως αναμενόταν- με την έξοδο των Ρουπ και Ματέο να τον αποσυντονίζει κάπως. Ακόμα κι έτσι όμως είχε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να το τελειώσει.

Η αστοχία του, η έλλειψη καθαρού μυαλού και οι επεμβάσεις του Γιαννιώτη ήταν αυτά που έφτασαν στον ΑΡΗ να βλέπει τον Ατρόμητο να αμφισβητεί τον έλεγχο του αγώνα που είχε σχεδόν σε όλο το διάστημά του.

Το “μαξιλαράκι” των δύο γκολ από το πρώτο μέρος και η καλή μέρα των Μπράμπετς και Ενκουλού ήταν δύο βασικοί λόγοι που απετράπη το έμφραγμα στο τέλος και η ομάδα έφτασε σε ένα “τρίποντο” για το οποίο δούλεψε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο 45λεπτο που δίνει πάλι πολλά ερεθίσματα, όπως έγινε με τον ΟΦΗ και σε μικρότερο βαθμό με τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο ερέθισμα για πολλούς είναι ίσως μία απλή αλλά αρκετά σημαντική ερώτηση… Τί κάνει ο ΑΡΗΣ;

Εδώ και λίγες εβδομάδες η ομάδα παρουσιάζει διαφορετικά στοιχεία. Build up, πιο έντονο κι γρήγορο ενίοτε passing game, καλύτερες τελικές μέσα στην περιοχή και μία φρεσκάδα σε αρκετά διαστήματα των αγώνων της, δείχνοντας να ελέγχει αυτή πότε θα πατήσει το πόδι στο γκάζι και πότε θα το αφήσει.

Είναι προφανές ότι πλέον γίνεται περισσότερη και διαφορετική δουλειά στο τακτικό κομμάτι, με μοίρασμα ρόλων και κατευθύνσεων. Το στοίχημα, πέραν της βελτίωσης, είναι ο ΑΡΗΣ να αυξήσει τη διάρκειά του μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι όμως εύκολο όταν γίνεται τώρα η δουλειά του καλοκαιριού, όπως είπε εύστοχα ο Τερζής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Η πιο απλή ανάγνωση στην παραπάνω ερώτηση είναι ίσως ότι ο ΑΡΗΣ σταδιακά ανακαλύπτει τις δυνατότητές του μέσα από μία άλλη διαδικασία δουλειάς. Κομβικό ρόλο παίζουν οι τρεις από τις τέσσερις κινήσεις του Ιανουαρίου. Ρουπ, Νταρίντα και Καμαρά αλλάζουν το πρόσωπο της ομάδας. Οχι όμως απλά με την ποιότητά τους αλλά με την αξιοποίησή της μέσα από το τακτικό κομμάτι.

Με τα πλέι οφ να βρίσκονται πολύ κοντά, οι “κιτρινόμαυροι” επανασυστήνονται τόσο στην υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ελλάδα όσο και στους ίδιους τους εαυτούς τους. Αποκτούν σημεία αναφοράς, αγωνιστική ταυτότητα και εφόσον συνεχίσουν έτσι τότε θα δώσουν άλλο ενδιαφέρον στα πολλά ντέρμπι της εξτρά διαδικασίας του πρωταθλήματος. Τί μπορεί να καταφέρει ένας αλλαγμένος ΑΡΗΣ σε αυτά τα ματς που μέχρι στιγμής έχει αποτύχει παταγωδώς;

Σε πρώτη φάση έχει μπροστά του άλλα δύο παιχνίδια για να σταθεροποιηθεί στην 5η θέση και ενδεχομένως να αυξήσει τη διαφορά του από τον 6ο Βόλο. Έτσι θα έχει και μία άλλη άνεση στα πλέι οφ, για να μετρήσει τις δυνάμεις του υπό άλλες συνθήκες και να αξιολογήσει καλύτερα κάποια πράγματα στο πλαίσιο του προγραμματισμού της νέας σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X